Clubhuis verboden motorclub Hells Angels gesloten

11 juli 2023 om 20:48 • Aangepast 21 juli 2023 om 02:01
nl
Burgemeester Marian Witte heeft een 'clubhuis' van de verboden Hells Angels gesloten in Raamsdonk. Een gedeelte van het pand aan de Stationstraat gaat zes maanden op slot. De politie heeft sinds het verbod op de motorclub vorig jaar juli meerdere bijeenkomsten geconstateerd in een zaaltje van het bewuste gebouw. "Ik vind het belangrijk om de openbare orde en veiligheid te beschermen", stelt de burgemeester.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Volgens de gemeente Geertruidenberg, waar Raamsdonk onder valt, wordt het pand aan de Stationstraat al sinds 2011 door de Hells Angels gebruikt.

De Hoge Raad heeft de omstreden motorclub op 15 juli 2022 in heel Nederland verboden. "Alleen konden we niet direct tot sluiting van het zaaltje in Raamsdonk overgaan zoals bijvoorbeeld bij drugsvondsten wel kan. We moesten eerst een dossier opbouwen", legt een gemeentewoordvoerster uit.

Meerdere bijeenkomsten
"Tijdens meerdere controles van de politie, gesprekken met de eigenaar van het pand en de president van de motorclub is gebleken dat de locatie nog steeds werd gebruikt als clubhuis van de Hells Angels”, zegt burgemeester Marian Witte.

Het gaat om een lokale afdeling van Hells Angels MC Holland. Ook Hells Angels MC Holland is op 15 juli 2022 verboden door de Hoge Raad. Dit verbod geldt echter niet voor de lokale afdelingen van Hells Angels MC Holland.

Openbare orde
"De werkzaamheid van deze clubs in strijd is met de openbare orde", stelt burgemeester Witte. Die wilde daarom een einde maken aan de activiteiten van de omstreden motorclub binnen haar gemeente.

Via de Algemene Plaatselijke Verordening kan ze een pand tijdelijk sluiten op basis onder meer de openbare orde, veiligheid en bij bijzondere opstandigheden. Er waren geen anderen reden om het pand zes maanden te sluiten, anders dan de bijeenkomsten van de verboden motorclub.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!