Liveblog

112-nieuws: auto's botsen op A2 • politie en boer helpen vee een handje

17 juli 2023 om 21:52 • Aangepast 2 augustus 2023 om 02:04
nl
In dit liveblog hebben we je deze maandag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten

21.50

Auto's flink beschadigd

Op de snelweg A2 bij Boxtel was vanavond rond negen uur een kop-staartbotsing. De twee auto's die hierbij betrokken waren, raakten flink beschadigd. Het is niet bekend of er iemand gewond is geraakt. Beide wagens zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. Toen die auto's weg waren, kon ook de rechterrijstrook weer worden vrijgegeven.

De rechterrijstrook was een tijdje afgesloten, omdat er een beschadigde auto stond (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De rechterrijstrook was een tijdje afgesloten, omdat er een beschadigde auto stond (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Een bergingsbedrijf heeft de auto's afgevoerd (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Een bergingsbedrijf heeft de auto's afgevoerd (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
21.35

Stadse politie brengt koeien terug de wei in

Als agent in de Eindhovense binnenstad kun je de meest verrassende meldingen of verzoeken krijgen. Maar een handje helpen bij het naar een wei terugsturen van loslopende koeien? Toch was het een serieuze vraag, maar wel van de collega’s van het team Best-Oirschot. Ze konden zaterdagavond om elf uur wat hulp gebruiken, zo lieten ze via Instagram weten.

In het buitengebied tussen Best en Boxtel waren veertig koeien op de weg terecht gekomen. De stadse agenten sprongen graag bij en ze zagen inderdaad een grote groep loslopend vee. Samen met hun collega’s dachten ze de dieren binnen een met politielint afgezet weiland te kunnen houden. Mensen luisteren in de regel beter. De koeien gingen juist (letterlijk) door het lint. Ondertussen was contact gezocht en gekregen met de eigenaar van de koeien. Naar hem wilden ze wel luisteren en samen met de agenten wist de boer de koeien wel (snel) terug in de wei te zetten.

Een deel van de koeien die zaterdagavond tussen Best en Boxtel de weg kwijt waren (foto: politie Best/Oirschot).
Een deel van de koeien die zaterdagavond tussen Best en Boxtel de weg kwijt waren (foto: politie Best/Oirschot).
Wachten op privacy instellingen...
18.16

Biertank gekanteld

Een biertank van Heineken is op de Aalsterweg in Eindhoven van een oplegger gevallen. Dit gebeurde toen het voertuig de N2 richting Eersel opdraaide. De tank kwam direct vanuit de fabriek waar hij gemaakt was. De tank wordt nu rechtgezet en dat kan even duren. Het verkeer kan er beperkt langsrijden.

Gekantelde Heinekentank op de N2 (Foto: SQ Vision / Rico Vogels)
Gekantelde Heinekentank op de N2 (Foto: SQ Vision / Rico Vogels)
17.20

Verdachte aangehouden voor aanranding tijdens Klimroostreffen

Een bewoner van het asielzoekerscentrum in Budel zou twee vrouwen hebben aangerand. Dit zou zijn gebeurd tijdens het Klimroostreffen, een evenement voor motor- en trikerijders dat onlangs in Budel plaatsvond. De man van 29 is hiervoor afgelopen zaterdag aangehouden. Een wijkagent heeft dit gemeld. De asielzoeker wordt er ook van verdacht dat hij op andere plekken in het land de eerbaarheid heeft geschonden. Dat kan zijn als potloodventer, of door in het openbaar te masturberen.

LEES OOK: Bewoner van azc aangehouden voor aanranding van twee vrouwen

16.00

Botsing tussen vrachtwagen en auto op N2

Bij een botsing tussen een vrachtwagen en een personenauto bij Knooppunt Leenderheide is een vrouw lichtgewond geraakt. De bestuurder was eerst niet aanspreekbaar, maar later ging het beter met haar. Ze hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis ter controle. Inmiddels zijn alle rijbanen weer vrij. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet duidelijk.

13.52

Voor de vierde keer onder invloed van drugs achter het stuur

Een 49-jarige bestuurder is voor de vierde keer in drie maanden betrapt op het rijden onder invloed van drugs. De man werd vrijdag in Veghel op de Udenseweg gecontroleerd, zo maakte de politie bekend. Er werd bij hem een alcohol- en drugstest afgenomen. Hij had onder meer cocaïne gebruikt.

Zijn auto werd direct in beslag genomen. Toen de politie deze doorzocht, vonden ze een grote hoeveelheid contant geld, harddrugs en een ploertendoder. Dat is een soort slagwapen. De man is aangehouden en de spullen zijn in beslag genomen.

Foto: Instagram, politie Meierijstad
Foto: Instagram, politie Meierijstad
13.45

Scooter en auto botsen

Een scooter en een auto zijn vanmiddag op de Haagweg in Breda op elkaar gebotst. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk. De scooterrijder werd in de ambulance nagekeken. De bestuurder van de auto kwam, voor zover bekend, met de schrik vrij.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
13.25

Huis en schuur in Oud-Gastel dicht na vondst drugslab

Het huis en de garage in Oud-Gastel waar op 16 mei een drugslab werd ontdekt, is op last van burgemeester Bernd Roks van Halderberge gesloten. De sluiting geldt vanaf vandaag voor de maximale termijn van zes maanden. De bewoner van het huis aan de Meirstraat , een 51-jarige man, werd bij de ontdekking van het lab aangehouden.

Journalisten mochten de dag na de ontdekking een kijkje nemen in het lab waar crystal meth werd gemaakt. Binnen stonden een verzameling gasflessen, een speciekuip met bruine drab en vieze vrieskisten.

13.20

Onderzoek naar brand Oss loopt nog

Het onderzoek naar de brand in een oud schoolgebouw aan de Koornstraat gisterochtend in Oss loopt nog. "We doen onderzoek naar brandstichting", laat de politie vanochtend weten. Hiervoor verzamelt en bekijkt de politie beelden en foto’s om zo tot een verdachte te komen.

13.00

A2 weer vrij na eerder ongeluk

De A2 bij knooppunt De Hogt in de richting Maastricht is weer vrij. Dit nadat hier eerder vandaag een auto op zijn zijkant belandde. Een vrouw moest na het ongeluk uit de auto worden bevrijd. Zij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

11.05

Woningbrand in Reusel

De brandweer is uitgerukt voor een woningbrand aan de Kruisstraat in Reusel. De brand begon onder een overkapping en sloeg door naar het dakbeschot, zo laat de brandweer weten. Even na de eerste melding van de brand was de situatie onder controle en het sein brand meester gegeven.

10.55

Auto belandt op zijn zijkant

Een auto is op de de A2 tussen knooppunt De Hogt en knooppunt Leenderheide op zijn zijkant beland. Een vrouw is bij het ongeluk gewond geraakt. Ze moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. De weg werd daarop in de richting Maastricht afgesloten en het verkeer richting het zuiden werd omgeleid via de parallelrijbaan (N2). Verkeer dat achter de gekantelde auto kwam vast te staan, werd over de vluchstrook langs de auto geleid.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
10.35

Stel bedreigd met nepvuurwapens

Een man (29) en een vrouw (26) uit Sint Willebrord zijn gisteren aan het eind van de middag in hun woonplaats aangehouden voor de bedreiging met een vuurwapen en de mishandeling van een man en een vrouw in Hoeven. Dat gebeurde in de buurt van een winkel aan de Tuin van Gerlagh. In de auto waarin de twee ervandoor gingen, vond de politie twee nepvuurwapens.

Een en ander begint wanneer de later aangehouden vrouw de winkel probeert uit te lopen en medewerkers haar proberen tegen te houden omdat ze vermoeden dat ze iets gestolen heeft. De vrouw loopt echter weg, stapt in een auto en gaat ervandoor. Een getuige die buiten staat te bellen ziet dit gebeuren. Ze fietst weg met haar boodschappen, maar wordt even verderop aangevallen door de vermeende winkeldief. Die pakt volgens de politie de getuige bij haar nek en schreeuwt waarom ze haar gefilmd heeft. De verbouwereerde getuige zegt dat ze helemaal niet aan het filmen was, maar dat ze haar vriend aan de lijn heeft.

Vanaf dat moment loop het verder uit de hand. De vriend van de vrouw die weg wilde fietsen komt erbij in een poging zijn vriendin te ontzetten. Maar ook een bekende van de vermeende winkeldief komt dreigend met een vuurwapen aanlopen. Uiteindelijk stappen de twee verdachten in een auto en rijden ze weg. Het onthutste stel blijft achter en belt de politie.

Via het kenteken van de auto waarin de twee ervandoor zijn gegaan, weet de politie de verdachten te achterhalen. Agenten praten hen met een speciale procedure voor vuurwapengevaarlijke verdachten uit de auto om ze vervolgens aan te houden. In de auto vindt de politie twee nepvuurwapens en een hakbijl. De twee worden verdacht van bedreiging, mishandeling en mogelijke diefstal.

08.20

De A50 is weer vrij

De A50 bij Veghel is weer vrij. Eerder vanochtend gebeurde er een ongeluk waarbij twee auto's betrokken waren. Een rijstrook was hierdoor dicht. Op het hoogtepunt van de file moest je in de richting Eindhoven rekening houden met een uur vetraging. Inmiddels zijn de problemen grotendeels voorbij.

07.52

Flinke file na ongeluk met 2 auto's op A50

Een ongeluk met twee auto's op de A50 bij Veghel zorgt vanochtend voor een flinke file richting Eindhoven. Weggebruikers moeten rekening houden met zo'n uur vertraging. Bij Veghel is een rijstrook dicht. Vanaf knooppunt Paalgraven ben je sneller via de A59 en de A2, geeft Rijkswaterstaat aan. De verwachting is dat de weg rond half negen weer vrij is.

Het ging mis op de A50 bij Veghel (foto: Twitter, Rijkswaterstaat Verkeersinformatie).
Het ging mis op de A50 bij Veghel (foto: Twitter, Rijkswaterstaat Verkeersinformatie).
06.00

Man op step gewond

Een man op een elektrische step is gisteravond gewond geraakt op de Waalreseweg in Valkenswaard., Hij viel op de rotonde die de Waalreseweg verbindt met de Kardinaal de Jongstraat. De situatie leek in eerste instantie zo ernstig dat een traumaheli werd opgeroepen, maar die was uiteindelijk niet nodig. Het slachtoffer is in een ambulance nagekeken en naar een ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. De politie nam de step mee. Er was geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken.

De man viel op een rotonde in Valkenswaard van zijn elektrische step (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De man viel op een rotonde in Valkenswaard van zijn elektrische step (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
05.00

Crossmotoren in beslag genomen

De politie heeft afgelopen weekend crossmotoren in beslag genomen in Breda. Agenten gingen naar verschillende huizen, waarvan ze vermoedden dat daar crossmotoren stonden waarmee gevaarlijk en roekeloos was gereden. Twee crossmotoren werden meteen in beslag genomen. Iemand die de agenten wilde beletten hun werk te doen, is aangehouden. De politie bedankt iedereen die melding deed en foto- en videoopnamen deelde van de crossmotoren. "Er wordt onderzoek gedaan naar deze foto’s en video’s om zo een proces-verbaal op te stellen tegen de bestuurders."

Twee crossmotoren werden afgelopen weekend in beslag genomen door de Bredase politie (foto: Facebook politie Markdal).
Twee crossmotoren werden afgelopen weekend in beslag genomen door de Bredase politie (foto: Facebook politie Markdal).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!