Moeder en zoon uit asielzoekerscentrum beschoten met paintball-geweer

22 juli 2023 om 16:08 • Aangepast 3 augustus 2023 om 02:04
nl
Een moeder en haar zoon zijn woensdag beschoten door iemand met een paintball-geweer. Het tweetal woont op het asielzoekerscentrum in Budel en zat op de fiets. Ze zijn allebei geraakt door paintballs uit het geweer. Dat meldt een wijkagent die werkzaam is bij het asielzoekerscentrum.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De moeder en haar zoon fietsten ieder op een eigen fiets op de Randweg-Oost in Budel. Ze zijn vanuit een auto beschoten. "Het gezin is afkomstig uit een oorlogsgebied en de beschieting is voor hen zeer traumatisch geweest", aldus de wijkagent.

Flinke blauwe plekken
Ze hebben aangifte gedaan en er is een politieonderzoek gestart. Zowel moeder als zoon is geraakt maar ze hebben geen zware verwondingen opgelopen. "Maar wie wel eens door zo'n kogel geraakt is, weet dat je er flinke blauwe plekken aan over kunt houden", aldus de politie.

In de auto zat een bestuurder en een bijrijder. Het gaat vermoedelijk om een goudkleurige Peugeot. De politie is op zoek naar de mensen in de auto en vraagt ook getuigen om zich te melden.

Sinds het voorval zijn er geen extra veiligheidsmaatregelen genomen bij het asielzoekerscentrum.

Paintball als sport
Paintball is eigenlijk bedoeld als sport, waarbij je elkaar beschiet met verfballetjes. Er zit flinke kracht achter de balletjes, vooral vanaf korte afstand. Een schot op het lichaam kan pijnlijk zijn. Een schot op het hoofd kan zelfs ernstige verwondingen veroorzaken.

Voor de veiligheid wordt er dan ook extra bescherming gedragen, zoals een dikke overal, een helm en gelaatsbescherming.

Het is in Nederland toegestaan om een paintballgeweer te hebben als je 18 jaar of ouder bent. Het mag van de politie niet op een echt vuurwapen lijken. Ook wordt aangeraden om het geweer uit elkaar te halen als het vervoerd moet worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.