Dieven kwamen twee keer langs om poort te stelen: 'Wie doet nou zoiets?'

27 juli 2023 om 16:31 • Aangepast 9 augustus 2023 om 02:02
nl
Linda Geubbels uit Boerdonk kreeg tijdens haar vakantie een opmerkelijk bericht van haar buurvrouw. De vier meter brede poort uit haar voortuin was plotseling verdwenen. En dat niet alleen, de dieven kwamen later zelfs een tweede keer terug voor de bijbehorende palen. "Het is een speciale poort uit Engeland, die kunnen we niet vervangen."
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

In de voortuin van Linda is nu een groot gat te zien. De plek waar eerst de poort stond, is nu leeg. "Wie neemt er nou een poort mee?", vraagt Linda zich hardop af.

De bijzondere diefstal gebeurde vorige maand, toen ze op vakantie was. De buurvrouw zag dat haar poort in de voortuin er niet meer stond. "Ze dacht eerst dat die was opengewaaid. Toen ze beter ging kijken, zag ze dat hij weg was. Daar baalde ik enorm van, ik was er ook wel boos om."

Ook namen de dieven de aanhangwagen op de oprit mee. "We hadden die met een dikke ketting aan een pallet vastgemaakt, waarop zware zakken cement lagen. Die hebben ze eraf gehaald, maar de pallet lieten ze er gewoon aan hangen." De dieven laadden volgens Linda het hek op de aanhanger en gingen er vandoor.

"Dit kan er ook nog wel bij."

De sporen van de diefstal waren in Boerdonk al snel zichtbaar. "Ze reden rond terwijl de pallet achter de aanhanger hing. Die hebben ze waarschijnlijk in een buitengebied losgeknipt, want daar is de pallet samen met de kentekenplaat gevonden."

Het hek was opgehangen aan speciale, bijbehorende palen. De dieven lieten die eerst staan, maar vier weken later kwamen ze terug naar het huis van Linda. "We vonden het al raar dat ze palen er nog stonden, want zonder kun je niks met het hek. Maar begin juli appte de buurvrouw weer: ook de palen waren nu weg." Boos werd Linda nu niet. "Ik dacht alleen maar: daar zal je ze hebben. Dit kan er ook nog wel bij."

Om de aanhanger is Linda niet heel rouwig. Het is vooral het gestolen hek dat haar dwarszit. "Zo'n aanhanger is vervangbaar, maar de poort niet. Hij werd gemaakt in Engeland en is twee jaar geleden aan ons geleverd door een importeur. Dat bedrijf is failliet, dus we kunnen hem niet opnieuw bestellen."

"Het laat me niet los."

Ze begrijpt niet waarom iemand een poort zou stelen. "Het is niet dat hij duurder was dan andere poorten. Ik vind het zo gek. Wie doet nou zoiets? Het laat me niet los."

Omdat het toch een bijzondere poort is, hoopt Linda dat iemand hem ergens herkent. "Hier zijn er niet veel van in Nederland. Dat weet ik zeker. Hij valt ook wel op. Omdat de dieven nog een keer terug zijn gekomen, vermoed ik dat ze niet ver hier vandaan zijn. Ik denk niet dat ik de poort ooit nog terug ga zien, maar hoop doet leven."

Linda heeft aangifte gedaan, maar dat dossier is inmiddels gesloten. Camerabeelden om de diefstal te bewijzen, heeft ze niet. "We hebben natuurlijk meteen camera's opgehangen, maar het is natuurlijk al gebeurd. De politie kan er niet zo veel mee, maar ondertussen zitten wij met een gapend gat naast ons huis."

LEES OOK: Felgroene camper van Nicky is gestolen: 'Wil hem heel graag terug'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!