Peter Gillis in verdachtenbank vanwege miljoenenfraude en wapenbezit

28 juli 2023 om 23:00 • Aangepast 9 augustus 2023 om 02:05
nl
De strijd die de gemeente Arnhem met eigenaar Peter Gillis van Oostappen Vakantiepark Arnhem voert, gaat onder meer over een vermeende miljoenenfraude en een gevonden vuurwapen. Dit bleek vrijdag bij een rechtszaak over de sluiting van de horeca op het park van de uit Ommel afkomstige Gillis. Omroep Gelderland meldt dit.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Vorige week trok burgemeester Ahmed Marcouch van de gemeente Arnhem de horecavergunning van Oostappen Vakantiepark Arnhem in na een onderzoek naar onder meer geldstromen. Het café-restaurant en de snackbar van het park aan de Kemperbergerweg moesten meteen op slot. In het weekend bleek de boel gewoon open. Daarop stuurde Marcouch handhavers langs en gingen de gelegenheden alsnog dicht.

Belastingfraude
De burgemeester zou zijn besluit hebben gebaseerd op aanwijzingen voor belastingfraude ‘op grote schaal en gedurende een lange periode’. Gillis heeft naar verluidt een belastingvoordeel van ruim 7 miljoen weten op te bouwen. In de huishouding van het Arnhemse vakantiepark zouden er ook vraagtekens geplaatst kunnen worden bij loonheffingen en het privégebruik van goederen en nutsvoorzieningen. Verder gaat het verhaal dat in het gesloten café van dit park een bingo in contant geld wordt afgerekend en niet bij de belasting is opgegeven.

Tijdens de rechtszaak werd Gillis ook wapenbezit verweten. “Dat dat wapen van een campinggast is afgenomen en in een la van meneer Gillis is blijven liggen, poetst dat feit niet weg", stelde de advocaat van de gemeente. "Andere geweldsdelicten, waarover in de media het nodige is gezegd, gaan hem natuurlijk ook parten spelen", voegde hij eraan toe. De raadsman leek te doelen op de mishandelingszaak rondom Gillis en zijn ex Nicol Kremers.

De raadsman van Gillis was van mening dat het verband tussen al deze feiten en de horecavergunning ontbreekt. "Gaan we nu ondernemers die fouten maken uitsluiten? Of willen we de harde, georganiseerde criminaliteit aanpakken?", vroeg hij zich af. Gillis zelf was niet aanwezig bij de rechtszaak; zijn dochter Inge en zijn raadsman wel.

Later besluit
Gillis had gehoopt dat de rechtbank deze vrijdag al zou besluiten de horeca te laten heropenen. Volgens zijn advocaat zouden in korte tijd 160 mensen een boeking hebben geannuleerd. Een geschikt moment voor een sluiting is er nooit, reageerde de advocaat van de gemeente Arnhem. Een frietje of pizza kan volgens hem ook prima via thuisbezorgd.nl worden besteld.

De snackbar en het café blijven in ieder geval dit weekend nog dicht. De rechtbank bepaalt volgende week hoe het verder moet.

De gemeente Arnhem is een van de vele gemeenten in ons land én België waarmee Gillis overhoop ligt.

LEES OOK: Campinggasten woest over sluiting horeca op vakantiepark Peter Gillis

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.