Handel in zelfmoordpoeder Middel X: ook het OM gaat in hoger beroep

1 augustus 2023 om 10:15 • Aangepast 11 augustus 2023 om 02:02
nl
Ook het Openbaar Ministerie gaat ook in hoger beroep in de zaak tegen Alex Schot uit Eindhoven. Die zou met het dodelijke middel X zeker tien mensen hebben geholpen bij zelfdoding. De rechter legde hem vorige maand twee jaar onvoorwaardelijke celstraf op. Schot liet eerder al weten dat hij in hoger beroep ging.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dinsdag meldt het Openbaar Ministerie dus dat het zich ook niet direct neerlegt bij de eerdere uitspraak. Volgens het OM heeft de rechtbank op sommige punten anders geoordeeld dan de officier van justitie had geëist. Het gaat bijvoorbeeld over het bedrag dat Schot zou hebben witgewassen.

De rechter in Den Bosch veroordeelde Alex Schot op 18 juli tot twee jaar celstraf plus anderhalf jaar voorwaardelijk. Hij zou het middel naar zeker 1600 mensen hebben gestuurd. In ieder geval tien van die mensen gingen vervolgens over tot zelfdoding.

Wachten op privacy instellingen...

Praten over gedachten aan zelfdoding helpt. Je kunt 24 uur per dag bellen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 of chatten via en 113.nl.

LEES OOK:

Alex Schot in beroep tegen veroordeling voor leveren middel X

Handel in zelfmoordpoeder: 2 jaar cel voor Alex Schot

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!