Tbs geëist voor bedreigen van minister Yesilgöz

2 augustus 2023 om 20:34 • Aangepast 12 augustus 2023 om 02:01
nl
Een man uit Rijen die vorig jaar minister Dilan Yesilgöz bedreigde, hoeft waarschijnlijk de cel niet in. Hij krijgt wel tbs met dwangverpleging opgelegd, als het aan de officier van justitie ligt.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De 66-jarige Rijenaar Johan V stuurde de minister in juni 2022 volgens de tenlastelegging een brief, waarin hij stelde dat hij haar wilde ‘kapotschieten’ in Den Haag of bij haar huis. Hij dreigde ook haar te doden met een ‘spuitje, bijl of handgranaat’. Verder was hij van plan haar buik open te snijden met een vlijmscherp stanleymes en haar darmen op te hangen in aanmeldcentrum Ter Apel.

"Ik vind dit een afschuwelijke brief’, zei V. volgens de Volkskrant tijdens de rechtszaak. Vorig jaar slikte hij zijn medicijnen tegen schizofrenie niet, legde de verdachte uit. Het was echt niet zijn bedoeling Yesilgöz iets aan te doen, benadrukte hij. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Politici worden steeds vaker bedreigd. Zo kreeg een 26-jarige man uit Roosendaal deze week nog één jaar celstraf opgelegd, omdat hij gedreigd had Tweede-Kamerlid Geert Wilders zijn hoofd af te snijden.

LEES OOK: Man (26) dreigt Geert Wilders te onthoofden: celstraf en contactverbod

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!