Trainer Bosz wijst na zege van PSV op symbolische getal 14

5 augustus 2023 om 09:59 • Aangepast 15 augustus 2023 om 02:03
nl
Peter Bosz was een trotse trainer na de winst van PSV op Feyenoord in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal (1-0). "PSV wint deze prijs voor de 14e keer", zei hij. "We winnen de prijs die de naam van de beste voetballer ooit draagt voor een symbolische 14e keer", wees hij op het rugnummer van zijn idool. "Hoe mooi en bijzonder is dat?"
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

"Het doet me wel wat dat we Feyenoord hebben verslagen", zei Bosz. "We speelden hier tegen een heel goede ploeg in een uitverkochte Kuip. We hebben geprobeerd aan te vallen en we wilden hoog druk zetten. Dat ging niet altijd goed, maar we durfden dat wel. Dat is een goed teken."

Bosz is nog maar net begonnen bij PSV. En hij wil zijn ploeg anders en aanvallender laten spelen dan veel van zijn voorgangers. "Ik heb eigenlijk nog nooit meegemaakt dat spelers mijn filosofie van spelen zich zo snel eigen maken. Dat is heel positief."

Bosz won zijn eerste prijs als trainer op het hoogste niveau. Hij werd eerder kampioen met Heracles Almelo in de eerste divisie en veroverde met AGOVV de algehele amateurtitel.

"Eigenlijk nog een prijs van Ruud."

"Ik hoor vaak dat ik geen prijzen win. Maar ik ben nu toch ook geen andere trainer na een Johan Cruijff Schaal. Ik ga ook niet zeggen dat ik deze prijs heb gewonnen. Dit is eigenlijk nog een prijs van Ruud", doelde hij op zijn voorganger Van Nistelrooij bij PSV. "Onder Ruud heeft PSV namelijk de beker gewonnen en daarom mochten we deze wedstrijd spelen."

LEES OOK:

PSV pakt eerste prijs van het seizoen in Rotterdam

'Noa Lang heeft mijn hart gestolen', PSV-ster feest met kinderen na zege

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!