Harrie Lavreysen is het winnen nog lang niet beu: 'Hier geniet ik van'

7 augustus 2023 om 22:16 • Aangepast 16 augustus 2023 om 02:01
nl
Harrie Lavreysen is het winnen nog lang niet moe. Ook na de vijfde achtereenvolgende wereldtitel sprint op de baan voor de krachtpatser uit Luyksgestel, heeft hij vooral zin in meer. “Hier geniet ik van, van het leegtrekken van mijn lichaam.”
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

“Normale mensen kunnen zich dit niet voorstellen, maar ik vind dit een fantastisch spel”, zei Lavreysen tegen de NOS kort nadat hij in de finale van het toernooi in het Schotse Glasgow overduidelijk had gewonnen van Nicholas Paul uit Trinidad.

Hoe hij het toch elke keer weer voor elkaar weet te krijgen, wilde de verslaggever weten. “Nou, door hard te trainen, dan krijg je dit als resultaat.”

"Het is gelukt, heerlijk, voor de vijfde keer wereldkampioen."

Lavreysen begint bijna altijd als favoriet aan een wedstrijd, maar dat hoor je sporters en zelfs prijspakkers als de renner uit Luyksgestel niet vaak over zichzelf zeggen. Toch achtte hij zelf, zo erkende hij na zijn winnende race, de kans inderdaad groot dat hij ook deze maandagavond de snelste zou zijn.

“Maar ja, dan moet wel alles lukken en uitkomen. En mogen fouten die je maakt, niet al te groot zijn. Echt alles moet kloppen. En het is gelukt, heerlijk, voor de vijfde keer wereldkampioen. Dit is zo vet, zo mooi.”

"Blijven focussen en aan blijven staan."

Toch is de triomf hem uiteraard niet aan komen waaien. Hij traint er dus een heel jaar keihard voor. “Bovendien heb ik een enorm lang toernooi achter de rug. Het begon enkele dagen geleden met de teamsprint die we wonnen en daarna heb ik in het sprinttoernooi best zware tegenstanders gehad. Ondertussen moet je je blijven focussen en maar aan blijven staan. Dit kost zoveel energie. Maar het ging gewoon supergoed”, vertelde de onverzadigbare coureur.

Lavreysen heeft nu dertien wereldtitels op zijn naam staan. Nog een en dan evenaart hij de Franse recordhouder Arnoud Tournant. Mogelijk wordt nummer veertien deze week al een feit, want de baangigant doet tijdens dit WK nog mee aan de keirin.

LEES OOK:

Harrie Lavreysen flikt het weer: voor 5e keer op rij wereldkampioen sprint

Lavreysen herovert de wereldtitel met teamsprinters

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!