Sofie en Bastiaan zijn al jaar samen na spontane festivalreis naar Sziget

10 augustus 2023 om 20:30 • Aangepast 22 augustus 2023 om 02:02
nl
Sofie (28) uit Volkel en Bastiaan (29) uit Tilburg zijn weer terug op de plek waar hun bijzondere liefdesverhaal een jaar geleden begon: het popfestival Sziget in Hongarije. Zij plaatste een berichtje op Instagram waarin ze vroeg of er iemand met haar mee wilde. Een van haar vrienden was afgehaakt en ze had dus een kaartje over. Bastiaan koos voor het avontuur en stapte in de auto. Daar sloeg de vonk meteen over en de rest is geschiedenis.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Het stel is niet zoals vorig jaar met de auto, maar met de speciale festivaltrein naar het Hongaarse popfestival gereisd. Ze hebben in de buurt een hotel geboekt. "Want zes dagen festival overleven en dan ook nog zes dagen op de festivalcamping, dat is niet te doen", zegt Bastiaan.

De autorit van vorig jaar duurde veertien uur. Tijdens die rit leerden Sofie en de toen nog wildvreemde Bastiaan elkaar al goed kennen. "Maar ik vond het wel spannend hoor, echt een sprong in het diepe", blikt Sofie terug.

"We misten elkaar en dan weet je dat het goed zit."

Het afgelopen jaar hebben de twee elkaar nog beter leren kennen. "Na het festival hebben we samen gekampeerd in Oostenrijk en dan praat je veel. Dat beviel goed", vertelt Bastiaan. "We bleken allebei heel erg van reizen te houden, koken en nieuwe dingen ontdekken." Dus gingen ze samen ook nog naar Madeira, Marrakesh en Étretat in Frankrijk.

"Maar we gingen ook los van elkaar op reis. Ik naar Scandinavië en Sofie naar Thailand. Dat gun je elkaar, maar we misten elkaar ook en dan weet je dat het goed zit", zegt Bastiaan met een lach.

Nadat ze samen veel Brabantse festivals bezocht hebben, beseft het stel in Sziget dat het toch wel heel snel gegaan is allemaal. "We zijn allebei druk en het jaar is voorbijgevlogen", zegt Sofie. "Onze trip van vorig jaar was nooit bedoeld als date, we gingen er echt blanco in."

"Zoiets overkomt je en vindt je niet als je ernaar zoekt."

Sofie denkt dat het daarom ook zo is gegaan. "Het is ons echt overkomen. Als je bewust zo iemand probeert te vinden, lukt het waarschijnlijk niet." Ze hebben veel reacties gehad op hun verhaal bij Omroep Brabant vorig jaar. "We worden daar echt van herkend, maar veel mensen zeggen dat ze mijn oproep van vorig jaar niet zouden durven plaatsen."

Maar ze is blij dat ze dat wel gedaan heeft. "Door Bastiaan heb ik Tilburg ontdekt, want ik kwam er nooit. Nu vind ik het zo'n leuke stad dat ik daar wil samenwonen." Wanneer weten ze nog niet. "Maar het gaat sowieso gebeuren", zegt Sofie stellig.

"Er werd gevraagd of ik haar ten huwelijk ga vragen."

Voor nu gaan Sofie en Bastiaan enorm genieten van hun tweede Sziget samen. "Het is de beste manier om ons jubileum te vieren. We hebben een heel schema gemaakt van welke optredens we willen bezoeken", vertelt Bastiaan.

Wat de toekomst verder brengt zien de twee wel. "Via TikTok vroeg iemand of ik haar ten huwelijk ga vragen", vertelt Bastiaan. "Nou dat is misschien nog een beetje vroeg", zegt Sofie lachend. "Maar ons unieke verhaal is nog niet af."

LEES OOK: Sofie nam wildvreemde mee naar Sziget: 'De vonk sloeg al in de auto over'

Bastiaan en Sofie op Sziget in 2022
Bastiaan en Sofie op Sziget in 2022

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.