Video

Buurt woest na ramkraak bij juwelier: 'Zo zielig voor de eigenaresse'

12 augustus 2023 om 12:46 • Aangepast 22 augustus 2023 om 02:03
nl
Buurtbewoners zijn ontdaan en woedend na de ramkraak bij juwelierszaak Nique aan de Dommelstraat in Son. De schade aan de gevel is gigantisch. Veel omwonenden brengen bloemen naar de juwelier. “Die mensen werken zo hard.”
Profielfoto van Ron VorstermansProfielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Diny woont naast de juwelier. Ze werd vrijdagnacht wakker, maar ze wist niet meteen waarvan. “Maar ik keek op de klok en dacht: rond deze tijd kan dat niets goeds zijn.” Ze spiekte door het gordijn en zag haar overbuurman staan in zijn ondergoed.

De bel ging en daar stond de overbuurman, in grote paniek. Hij was niet alleen als eerste buiten, hij had zichzelf ook nog eens buitengesloten. Een andere buurman van Diny vertelde vervolgens dat hij mannen op scooters zag wegrijden na de ramkraak.

"Heel Son leeft mee."

Al verschillende buurtbewoners zijn bloemen komen brengen voor de eigenaresse van de juwelier. Ook Diny vindt het heel erg wat er is gebeurd. “Vreselijk die schade aan dat pand. En deze juwelier verkoopt niet eens echt dure spulletjes. Dat kan nooit veel opleveren. Zo zielig voor de jonge eigenaresse. Ze werkt zo hard. Heel Son leeft mee.”

Een man die in dezelfde straat als de juwelier woont hoorde zaterdagmorgen in alle vroegte twee scooters rijden. “Ik dacht dat het de krantenbezorger was, maar ik voelde al dat het niet helemaal goed zat. Want als iemand de krant bezorgt rijdt die meteen weer door. Dat was nu niet. En toen hoorde ik de klap.”

Anette woont tegenover de juwelier. “Nou, het waren twee klappen zelfs. Ze reden twee keer hard in de pui.” Toch is ze niet heel erg geschrokken. “Ik was al wakker dus ik hoorde het rumoer op straat al." Het is belachelijk wat er is gebeurd, vindt ze. "Ze moeten van andermans spullen vanaf blijven. Die mensen in die winkel zijn zo lief en ze werken zo hard.”

“Toen was het niet zo erg als nu.”

In februari van dit jaar probeerden dieven in te breken bij de juwelier, maar ze werden toen weggejaagd door een buurtbewoner. “Toen was het niet zo erg als nu”, zegt Anette. “De hele pui ligt er nu uit. Het is eigenlijk geen veilig gevoel. Ik woon alleen. Laten we hopen dat het de laatste keer was.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!