Lavreysen geniet na van geweldig WK: 'Ik was erg zelfverzekerd'

13 augustus 2023 om 16:29 • Aangepast 22 augustus 2023 om 02:02
nl
Harrie Lavreysen pakte afgelopen week nog maar eens twee wereldtitels en kwam daarmee op een totaal van dertien. Een ongekende prestatie maar toch was er ook een klein smetje op het afgelopen WK. Landgenoot Jeffrey Hoogland gaf aan dat het teamgevoel weg was en hij Lavreysen niet meer nodig had. De renner uit Luyksgestel reageert op de commotie en zijn succes afgelopen WK.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Voor de buitenwacht was het wel duidelijk dat Harrie Lavreysen twee keer wereldkampioen zou worden. En voor de Brabander zelf misschien ook wel. Toch zei hij zondagmiddag in het radioprogramma ‘De Zuidtribune’ op Omroep Brabant dat het altijd afwachten is hoe iets uitpakt.

"Het is heel lastig inschatten hoe goed je concurrenten zijn. Die heb je een lange tijd niet in actie gezien. Maar ik voelde me goed. Ik was erg zelfverzekerd."

"Ik was gewoon op."

En hij kwam zelfverzekerd terug met twee wereldtitels. Op de individuele sprint en met de teamsprinters. Daar had een derde titel bij kunnen komen maar op de keirin werd hij in de finale verslagen. “Ik was gewoon op”, blikte Lavreysen terug. “De keirin blijft ook een lastig onderdeel met zes personen in een finale. Ik wilde al vroeg aangaan, maar door mijn tegenstanders moest ik nog eerder op kop komen. Helaas was dat te lang. Ik was al zeven dagen aan het fietsen, dan ben ik al blij dat ik die finale gehaald heb.”

Na die finale op de keirin volgde een smetje op zijn succesvolle WK. Landgenoot Hoogland haalde in de media uit naar Lavreysen. Hij zei dat er geen sprake meer was van een teamgevoel en hij zijn collega-renner niet meer hoefde te spreken. De Brabander reageert op die uitspraak.

"Zoiets is nooit prettig om te horen."

“Zoiets is nooit prettig om te horen. Het is ook jammer dat het op die manier in de pers komt. Het is lastig, zeker als dat tijdens een WK gebeurt. Maar ik heb Jeffrey de dag erna gesproken.”

Is daarmee de kou uit de lucht? “In één dag is zoiets niet opgelost. Jeffrey had veel frustraties na die finale, hij had misschien toen niet zo snel interviews moeten geven.”

Voor nu denkt Lavreysen er niet te veel meer over na. Hij heeft vakantie en is van plan nog weg te gaan. Daarna start het trainingsprogramma richting de Olympische Spelen van 2024. En ook de veertiende wereldtitel moet gepakt worden, want dan is hij de beste baanwielrenner aller tijden. Is de renner uit Luyksgestel er klaar mee? “Ik denk het niet. Ik geniet nog steeds van het rijden op de baan. Dus ik ga nog wel even door verwacht ik.”

LEES OOK:

Lavreysen herovert de wereldtitel met teamsprinters

Harrie Lavreysen flikt het weer: voor 5e keer op rij wereldkampioen sprint

Harrie Lavreysen is het winnen nog lang niet beu: 'Hier geniet ik van'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!