Liveblog

112-nieuws: container vliegt in brand • brandweer redt duif

15 augustus 2023 om 19:51 • Aangepast 26 augustus 2023 om 02:04
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

20.20

Container in brand

Bij een schuur op Het Volmeer in Sint-Michielsgestel vloog vanavond rond half acht een container in brand. De brandweer rukte uit naar het buitengebied om het vuur te blussen. De brand was zo fel dat de ramen van de schuur sprongen. De dakgoot van het gebouw vatte vlam en er was flink wat rook. Dat trok veel bekijks.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
19.44

Duif uit benarde positie bevrijd

De dierenambulance en de brandweer van Waalwijk hebben vanavond een duif bevrijd. De duif zat vast tussen de gevel en een bak van de zonnewering. Het lukte de brandweer om de duif te bevrijden. Medewerkers van de dierenambulance ontfermden zich daarna over de duif, die waarschijnlijk niets overhield aan het avontuur. Het zou gaan om een postduif, die volgens zijn ring uit Amersfoort kwam.

De duif die vastzat in Waalwijk (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De duif die vastzat in Waalwijk (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Een brandweerman redt de duif uit zijn benarde positie (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Een brandweerman redt de duif uit zijn benarde positie (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
19.16

Fietsendief op heterdaad betrapt in bewaakte stalling

De politie van Helmond kreeg rond drie uur vanmiddag een melding dat iemand een fietsslot aan het openslijpen was. Dat gebeurde nota bene in de bewaakte fietsenstalling op het NS-station. De stalling is uitgerust met bewakingscamera's. Nadat meerdere agenten erop af gingen, gaf de betrapte fietsendief zich direct over, meldt de politie op haar Facebookpagina. De man is aangehouden en de fiets met het toegetakelde slot is meegenomen naar het bureau. De politie roept de bezitter van elektrische damesfiets van het merk Gazelle zich te melden. Volgens de politie neemt het aantal fietsdiefstallen bij de NS-stalling laatste tijd toe.

Foto: politie Helmond
Foto: politie Helmond
Foto: politie Helmond
Foto: politie Helmond
17.30

Files op de snelweg

Verkeer op de A58 gaat vanaf half zes over één rijstrook richting Tilburg vanwege een vrachtwagen met pech bij Moergestel. Vanaf Best heb je nu 45 minuten extra reistijd. De hulpdiensten zijn druk bezig met de afhandeling.

Na een ongeluk op de A27 van Gorinchem in de richting van Breda is rond dezelfde tijd bij knooppunt Hooipolder de rechterrijstrook dicht. De vertraging bedraagt ongeveer 35 minuten.

16.58

Fietspad gesloten na lek in gasleiding

In Aarle-Rixtel is vanmiddag bij een woning een gasleiding geraakt. Dat gebeurde tijdens werkzaamheden in de voortuin. Waarschijnlijk heeft een graafmachine de leiding geraakt. De brandweer van Helmond kwam op de melding af en heeft het fietspad naast de weg afgesloten. Ook zijn metingen verricht. Het regionale gasbedrijf is ingeschakeld om de leiding af te sluiten en daarna te repareren.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
14.02

Gewonde op boot Werkendam

In Werkendam is op een boot de dop van een fles met warme koelvloeistof door nog onbekende oorzaak losgesprongen. Hierbij is een vrouw gewond geraakt. De boot ligt in Jachthaven van Oversteeg in de Biesbosch. Eerst meldde de politie aan het begin van de middag dat er een explosie was geweest, dat bleek niet het geval.

LEES OOK: Dop van fles koelvloeistof knalt open op boot Werkendam, een gewonde

Foto: Julan Straks
Foto: Julan Straks
12.10

Oudere man beroofd

Een 92-jarige man is gistermorgen beroofd in Tilburg toen hij iemand probeerde te helpen die om geld vroeg. De oudere man gaf de man geld, maar niet veel later werd hij door diezelfde man op de grond geduwd en beroofd. De verdachte is opgepakt.

LEES OOK: 92-jarige man op grond geduwd en beroofd nadat hij probeert te helpen

11.50

Man gewond bij steekpartij, verdachte opgepakt

Bij een steekpartij aan de Heezerweg in Eindhoven is gisteravond iemand gewond geraakt. Eerst werd gesuggereerd dat de steekpartij tijdens een dienst in een gebedsruimte in een huis aan deze straat was gebeurd. Dat bleek niet het geval. De steekpartij was op de trap naar de eerste verdieping van de woning. Een man die hiervan wordt verdacht, een 41-jarige Eindhovenaar, is dezelfde avond nog aangehouden.

Volgens de politie heeft de steekpartij niets te maken met de gebedsruimte. Het was toeval dat de steekpartij zich voor deze ruimte afspeelde.

LEES OOK: Verdachte (41) aangehouden voor steekpartij in Eindhoven

12.05

Ontmanteling drugslab in Breda

De politie heeft de handen vol gehad aan de ontmanteling van het drugslab aan de Ettensebaan in Breda. Medewerkers van de politie zijn afgelopen weekend bezig geweest met het inventariseren en afvoeren van de materialen uit het lab. In de voormalige bakkersfabriek aan de Ettensebaan stond alles klaar voor de productie van crystal meth. Dat meldt de politie deze ochtend.

LEES OOK: Vier vrachtwagens nodig om drugslab leeg te ruimen: 'Nog wel even bezig'

09.15

Botsing door lage zon

Op de N272 bij Sint Anthonis zijn vanochtend twee auto's op elkaar gebotst. Een van de bestuurders wilde links afslaan om een bedrijventerrein op te rijden, maar hij werd verblind door de laagstaande zon. Daardoor zag hij de tegenkomende automobilist over het hoofd. Er vielen geen gewonden.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
03.30

Hennepkwekerij gevonden in garage na brand

In de garage van een huis aan de Miles Davislaan in Eindhoven is afgelopen nacht brand uitgebroken. De brandweer had het vuur snel onder controle en vond in de garage een hennepkwekerij. Een van de bewoners heeft nog geprobeerd om het vuur te blussen en raakte daarbij gewond. De man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De kwekerij in de uitgebrande garage is afgelopen nacht al geruimd. De netbeheerder heeft de stroom in het huis afgesloten.


Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
23.30

Gewonde bij steekpartij in Eindhoven

Bij een steekpartij bij een islamitische gebedsruimte aan de Heezerweg in Eindhoven is maandagavond iemand gewond geraakt. Tijdens een dienst in de gebedsruimte werd er op de deur gebonsd. Er stond een man met een mes voor de deur. De verdachte zou volgens een 112-correspondent meteen om zich heen hebben gestoken. Daarbij is iemand, die het mes wilde afweren, lichtgewond geraakt.

De verdachte is daarna op een scooter op de vlucht geslagen en heeft het mes onder een auto gegooid. De politie heeft de man in de buurt van de gebedsruimte opgepakt. Waarom de man met een mes naar binnen wilde, is niet duidelijk. De politie doet verder onderzoek.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!