Arrestatieteam houdt verdachte aan na recordvangst van 1700 kilo ketamine

16 augustus 2023 om 17:25 • Aangepast 25 augustus 2023 om 02:00
nl
De politie heeft woensdag in Arnhem een 36-jarige man uit Steenbergen gearresteerd, die betrokken zou zijn bij grootschalige internationale drugshandel. Hij zou te maken hebben met de recordvangst van zo'n 1700 kilo ketamine in een boerderij in de buurt van Steenbergen begin dit jaar. Eerder werden in dat onderzoek al acht andere verdachten opgepakt.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

De recherche had de Brabander al langer op de korrel. Afgelopen mei mislukte een poging om hem aan te houden. Nu slaagde een arrestatieteam er dus wel in de man op te pakken. Bij zijn aanhouding bleek hij een vervalst buitenlands paspoort bij zich te hebben.

De zaak kwam vorig jaar aan het rollen, toen de politie via telefoondienst Exclu een harddrugsnetwerk oprolde. Vijf maanden lang keek de politie mee hoe berichten en foto's van criminelen werden verstuurd. Op 3 februari kwamen uiteindelijk zo'n 1200 politiemensen in actie in Nederland, België en Duitsland. Daarbij kwam dus ook de opslag in Steenbergen aan het licht.

Overigens is met de arrestatie van de man uit Steenbergen het onderzoek nog niet afgerond. Het rechercheteam is nog altijd op zoek naar drie andere verdachten. Waarschijnlijk zitten zij in het buitenland.

LEES OOK: Recordlading ketamine gevonden in loods: 'deal' in de maak

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!