Liveblog

112-nieuws: loods uitgebrand Drongelen • bestuurder ramt hekwerk

17 augustus 2023 om 19:03 • Aangepast 29 augustus 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

21.49

Bestuurder ramt hekwerk

Een bestuurder van een busje heeft bij een ongeluk een hekwerk en vlaggenmast geramd aan de Ommelseweg in Asten. De bus kwam daarna op de zijkant terecht en schoof door en kwam vlakbij de gevel van een pand tot stilstand. Het busje is door een bergingsbedrijf opgehaald.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
19.10

Auto botst tegen boom

Een auto is vanavond aan de Watersteeg in Herpt van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurder, een man van in de twintig, raakte zwaargewond. De auto raakte rechts van de weg in de berm. Toen de bestuurder terug probeerde te sturen, botste hij aan de linkerkant van de weg tegen een boom.

Het slachtoffer wist zelf uit de zwaar beschadigde auto te komen en strompelde naar een boerderij in de omgeving. Daar kreeg hij eerste hulp. Het slachtoffer is met een ambulance naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. Volgens getuigen wordt er op de weg, waar een flauwe bocht in zit, vaak te hard gereden. Het is het derde ongeluk in twee jaar tijd.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
18.57

Brand in loods in Drongelen

Er is brand uitgebroken in een loods bij een boerderij aan de Molensteeg in Drongelen. Er komt veel rook vrij. De brandweer is met meerdere voertuigen aanwezig en haalt bluswater uit een kanaal in de buurt. De loods, waar een boerderijwinkel en cateraar met keuken in zat, is niet te redden. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat op het woonhuis en op een andere loods op het terrein. Dat lijkt te lukken. Er zijn geen gewonden.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Er is een stalbrand in Drongelen (foto: Iwan van Dun/SQ Vsion).
Er is een stalbrand in Drongelen (foto: Iwan van Dun/SQ Vsion).
18.06

Ongeluk op A58

Op de A58 ter hoogte van Bavel is een ongeval gebeurd. Hier zijn meerdere voertuigen bij betrokken. Er is één rijstrook dicht richting Tilburg. Vanaf knooppunt Galder bedraagt de vertraging 45 minuten. Naar verwachting is de weg om zeven uur weer open.

17.40

Boetes in Waalwijk

In Waalwijk zijn bij verkeerscontroles meerdere mensen beboet. Zo werden in de nacht van woensdag op donderdag twee automobilisten bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Een scooterrijder kreeg een bekeuring omdat hij zijn helm niet droeg. Bij controles op woensdagavond op de Putstraat en Hertog Janstraat werden twee boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel.

De politie geeft ook een compliment: niemand reed te hard.

17.31

Toyota Auris populair bij dieven

De Toyota Auris is populair bij dieven, merkt de politie Valkenswaard. "De laatste tijd hebben er in ons gebied meerdere autodiefstallen plaatsgevonden. Wat opvallend is, is dat de auto’s die zijn weggenomen, allemaal Toyota Aurissen zijn. Vermoedelijk wordt dit type voertuig weggenomen voor de katalysator. Toyota-katalysatoren zijn populair bij dieven omdat er ongeveer 5 gram aan edelmetalen in zit. Bij andere merken is dit gemiddeld zo'n 3 gram," aldus de lokale agenten.

17.28

Honderden xtc-pillen gevonden in loods Wouwse Plantage

Agenten hebben donderdag in een loods aan de Julianaweg in Wouwse Plantage bij een doorzoeking honderden xtc-pillen gevonden. De politie heeft twee verdachten in het vizier, een 22-jarige man uit Dinteloord en een 22-jarige man uit Heijningen. Zij krijgen het verzoek om zich later op het politiebureau te melden om een verklaring af te leggen.

LEES OOK
: Honderden xtc-pillen gevonden in loods Wouwse Plantage

17.11

Agenten vreesden voor leven bij achtervolging van wegpiraat

Bij een achtervolging van een wegpiraat, die eindigde in Breda, vreesden agenten voor hun leven. De dader reed verschillende keren met opzet tegen politieauto's aan. "Ik walg van mezelf," aldus de Belgische bestuurder Mohamed M. bij de rechtszaak.

LEES OOK: Agenten vreesden voor leven bij achtervolging van wegpiraat

16.37

Brand in huis Oostelbeers

In Oostelbeers is brand uitgebroken bij een huis aan de Neereindseweg. Er zijn geen gewonden. De brandweer heeft de brand met twee blusvoertuigen geblust. De woning wordt geventileerd en stichting Salvage komt langs om nazorg te bieden aan de bewoners.

16.21

Politie waarschuwt voor oplichting

De politie waarschuw voor een oplichtingstruc waarbij dieven doen alsof ze bij de politie werken en slachtoffers bellen. “Goedemiddag, u spreekt met Jan de Vries van de politie. Ik bel om u te waarschuwen. Er zijn namelijk inbrekers actief bij u in de buurt. Heeft u geld of sieraden in huis? Ik kan helpen uw waardevolle spullen in veiligheid te brengen.”

Dit is iets wat we nooit doen, trap er niet in, waarschuwt de politie.

16.18

Jachtgeweer getrokken bij ruzie

De politie is uitgerukt vanwege een ruzie in de buurt van de rondweg in Eindhoven, in de buurt van de Hoogstraat. Drie mannen hadden op de stoep ruzie met elkaar, waarbij eentje een jachtgeweer trok en daar ook iemand mee sloeg, zo meldt een getuige aan Omroep Brabant. Ze belde 112, maar de politie was al gewaarschuwd en onderweg.

De politie kon niet direct verdere informatie geven.

15.09

Deur tankstation ingetrapt

Wachten op privacy instellingen...
14.09

Ontmanteling drugslab

Het drugslab aan de Helsedijk in Willemstad dat gisteren werd gevonden wordt op dit moment ontmanteld. In het lab werden gisteren drie verdachten op heterdaad betrapt. De politie denkt dat de vondst samenhangt met het drugslab dat eerder op de dag werd ontdekt in Heijningen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
14.12

Voetbalclub rouwt om verdronken Ahmad Faroukh

De jongen die woensdag om het leven is gekomen in een zwemplas in Eersel is de 14-jarige Ahmad Faroukh uit Hapert. Dat deelt amateurvoetbalploeg VV Bladella op sociale media. Ahmad voetbalde bij die club.

12.40

Steekpartij in Oss

Op het Orkest in Oss is iemand opgepakt na een steekpartij in een huis. Het is onduidelijk of het om een man of een vrouw gaat. Het slachtoffer is nagekeken in de ambulance, meldt de politie.

07.05

Lichaam verdronken jongen gevonden

Het lichaam van de 14-jarige jongen uit Hapert die woensdagmiddag verdronk in een zwemplas in Eersel, is woensdagavond door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) geborgen. Dat maakte de politie bekend. De jongen was op de recreatieplas van camping TerSpegelt aan de Postelseweg met vrienden aan het suppen. Dat is staand peddelen op een surfplank. Toen hun supboards omsloegen, raakte het drietal te water. Twee jongens konden door omstanders worden gered. Voor de 14-jarige jongen kwam die hulp te laat.

LEES OOK: Lichaam verdronken jongen (14) gevonden in zwemplas Eersel

04.58

Ramkraak in Someren

Bij juwelierszaak Herman Geurts aan de Kanaalstraat in Someren is afgelopen nacht rond halfvier een ramkraak gepleegd. De daders zouden met een auto een container door de gevel van de zaak hebben gereden. De ramkrakers zijn gevlucht in een andere auto. De politie heeft die nog achtervolgd, maar zou die bij Maarheeze uit het oog zijn verloren.

LEES OOK: Ramkraak bij juwelier, daders rijden met auto een container de zaak binnen

03.43

Auto crasht op A65 Berkel-Enschot

Een vrouw is afgelopen nacht met haar auto gecrasht op de A65 bij de afslag Berkel-Enschot. Dit gebeurde rond halfdrie. Ze botste met haar auto op hoge snelheid tegen een verkeersbord bij de afslag. De auto belandde in de berm, sloeg over de kop en kwam op het dak onder aan de afslag tot stilstand. De politie, de brandweer en een ambulance werden na de crash met spoed opgeroepen. De afrit werd afgesloten voor het verkeer en de automobiliste is naar een ziekenhuis gebracht. Een berger heeft de auto getakeld.

De gecrashte auto is door een berger meegenomen (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De gecrashte auto is door een berger meegenomen (foto: Toby de Kort/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!