Man die bij verkeersongeval 4 mensen doodreed, is weer op vrije voeten

18 augustus 2023 om 17:17 • Aangepast 25 augustus 2023 om 02:00
nl
Omar E., de 28-jarige man uit Roosendaal die vorig jaar in Oud Gastel een ongeluk veroorzaakte waarbij vier dodelijke slachtoffers vielen, is weer op vrije voeten. Begin deze maand werd hij opgepakt bij een politieactie in zijn huis en dat van zijn buren aan de Reginadonk in zijn woonplaats. Daarbij werden dertien kilo softdrugs en 45.000 euro aan contant geld aangetroffen. Toch ziet de rechtbank op dit moment onvoldoende reden om hem vast te houden.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

De rechtbank in Breda benadrukt dat beide zaken volledig los van elkaar staan. Er is nu dus ook alleen gekeken of E. in de zaak van de drugsinval in voorarrest moest blijven zitten. "Je moet echt stevige redenen hebben om iemand vast te laten zitten", vertelt een woordvoerder. "Bijvoorbeeld dat het om een ernstig feit gaat, zoals doodslag. Of er moet een gevaar op herhaling zijn. Dat is in deze zaak niet het geval."

Het Openbaar Ministerie ziet dat anders en gaat in hoger beroep. "De rechtbank heeft besloten dat Omar E. weer vrij mag", legt een woordvoerder van het OM uit. "Wij gaan daartegen in beroep en hopen dat dit snel behandeld kan worden."

Duitse huurauto
Bij het ongeluk vorig jaar september ramde Omar E. met een in Duitsland gehuurde Mercedes een overstekende Toyota. Bij de enorme klap kwamen twee moeders en twee jonge kinderen uit Bosschenhoofd om het leven. Een meisje overleefde de crash. E. reed volgens het OM op dat moment zo'n 155 kilometer per uur.

Volgens zijn advocaat was de snelheid een stuk lager: 95 kilometer per uur. Ook had de andere auto volgens hem voorrang moeten verlenen, maar stond die al een stuk voorbij de haaientanden.

De rechtbank besloot eerder dit jaar dat E. na een voorarrest van een half jaar zijn proces thuis af mocht wachten. Als hij zich tenminste aan strenge voorwaarden zou houden. Zo moest hij zijn paspoort inleveren en mag hij niet meer autorijden. Ook gelden standaardvoorwaarden, zoals dat je je niet met criminele activiteiten bezig mag houden.

LEES OOK:

Man die bij verkeersongeval 4 mensen doodreed, nu opgepakt voor drugshandel

Twee jonge kinderen en twee vrouwen omgekomen bij ongeluk in Oud Gastel

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!