Man die bij verkeersongeval 4 mensen doodreed, nu opgepakt voor drugshandel

1 augustus 2023 om 13:53 • Aangepast 11 augustus 2023 om 02:02
nl
Omar E., de 28-jarige man uit Roosendaal die vorig jaar in Oud Gastel een ongeluk met vier doden veroorzaakte, is maandag opnieuw opgepakt. Bij een politieactie in zijn huis en dat van buren aan de Reginadonk, werden dertien kilo softdrugs en 45.000 euro aan contant geld gevonden.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Iemand anders die aan dezelfde straat woont, wijst dinsdag naar de huizen waar de politie binnen is gevallen. “Dat daar iets niet pluis was zag je snel. Hij droeg ineens dure kleren." De politie is maandag uren bezig geweest in de huizen. Volgens omwonenden is er veel in beslag genomen. Een andere buurtbewoner zegt dat ze regelmatig een wietlucht vanuit het huis rook. “Dit is gewoon een heel slechte wijk.”

Bij het ongeluk vorig jaar september ramde Omar E. met een in Duitsland gehuurde Mercedes een overstekende Toyota. Bij de enorme klap kwamen twee moeders en twee jonge kinderen uit Bosschenhoofd om het leven. Een meisje overleefde de crash. E. reed volgens het OM op dat moment zo'n 155 kilometer per uur.

Volgens zijn advocaat was de snelheid een stuk lager: 95 kilometer per uur. Ook had de andere auto volgens hem voorrang moeten verlenen, maar stond die al een stuk voorbij de haaientanden.

De rechtbank besloot eerder dit jaar dat E. na een voorarrest van een half jaar zijn proces thuis af mocht wachten. Als hij zich tenminste aan strenge voorwaarden zou houden. Die heeft hij met het bezit van de drugs overtreden.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!