Kees haalde geld op voor patiëntenpotje dat door z'n zwager werd geplunderd

18 augustus 2023 om 20:41 • Aangepast 29 augustus 2023 om 02:01
nl
De penningmeester van de Stichting Vrienden van het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom heeft 84.000 euro verduisterd, zo werd donderdag bekend. Nu krijgt het verhaal nog een pijnlijk staartje. Zijn zwager, de inmiddels overleden Roosendaalse wethouder Kees Verstraten, doneerde begin dit jaar juist ruim 10.000 euro aan dezelfde stichting. Het was de opbrengst van zijn boek, dat hij in de maanden voor zijn dood schreef.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Kees Verstraten was pas anderhalve maand aan de slag als wethouder in Roosendaal, toen hij juli vorig jaar zijn werk noodgedwongen neer moest leggen door de gevolgen van darmkanker. In de maanden na zijn politieke afscheid schreef hij een reisboek over zijn geliefde vakantielanden Frankrijk, Spanje en Italië: 'Une belle histoire'.

De opbrengst van dat boek, in totaal 10.750 euro, ging via de stichting naar de oncologieafdeling van het Bravis Ziekenhuis. Het geld was bedoeld om de patiënten van die afdeling een stukje ontspanning te bieden tussen de zware behandelingen, zoals voet- en handmassages. Kort nadat Verstraten de cheque in februari overhandigde, overleed hij op 61-jarige leeftijd.

Maar waar de stichting dankzij Verstraten een mooi bedrag aan het ziekenhuis kon schenken, blijkt zijn zwager nu het potje al maandenlang te hebben geplunderd. De echtgenotes van Verstraten en de frauderende penningmeester, zijn zussen van elkaar.

"Het is heel apart."

Dat bevestigt Piet van den Kieboom, voorzitter van de stichting. "Verstraten heeft de opbrengst van dat boek inderdaad aan onze stichting geschonken." Die gaf het bedrag vervolgens door aan de oncologieafdeling omdat Verstraten dat graag wilde.

Ook bij de stichting heeft de familierelatie tussen de donateur en de frauderende penningmeester de wenkbrauwen doen fronsen. "Heel curieus. Uit privacyoverwegingen kan ik er niet veel over zeggen, maar ik heb daar natuurlijk wel een opvatting over. Het is heel apart."

De penningmeester, die jarenlang een winkel had in het centrum van Roosendaal, heeft de fraude meteen bekend. Hij heeft aangegeven het geld terug te willen betalen, maar daar wacht de stichting niet op. Er is een zaak tegen hem aangespannen en er ligt beslag op zijn huis.

LEES OOK: 84.000 euro gestolen uit kas van ziekenhuisstichting: 'Hard voor donateurs'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.