Liveblog

112-nieuws: botsing tussen auto en brommer • overvaller Best vastgezet

20 augustus 2023 om 18:55 • Aangepast 29 augustus 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hebben we je deze zondag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het liveblog is afgesloten.

Liveblog

18.45

Vakantieganger vindt taser op achterbank auto

Een inwoner van Waalwijk stond na zijn vakantie perplex. Op de achterbank van zijn auto, die hij bij Schiphol had geparkeerd, lag een taser. En die was niet van hem. Voordat hij op vakantie ging had hij de auto overgedragen aan een bedrijf dat zijn auto zou parkeren en bewaken.

Een van de medewerkers was echter iets vergeten: de taser. De taser is door de politie meegenomen en zal worden vernietigd. Of de eigenaar van de auto nog een keer bij hetzelfde bedrijf gaat parkeren is niet duidelijk.

16.30

Lichaam van vermiste zwemmer gevonden in Made

Bij de zoekactie naar een vermiste zwemmer in de Amertak in Made is vanmiddag door duikers van de brandweer het lichaam van een zwemmer gevonden. Medische hulp mocht niet meer baten. De politie onderzoekt het voorval. Eerder op de middag kwamen bij de meldkamer van de politie verschillende meldingen binnen over een vermiste man die in het water was geraakt.

LEES OOK: Lichaam van vermiste zwemmer gevonden in het water in Made

14.55

Botsing auto en brommer botsen

Op de Molendijk-Noord in Schijndel kwamen vanmiddag een auto en een brommer met elkaar in botsing. Dat gebeurde om kwart voor drie op de kruising met het Nonnenbos. De twee mensen die op de brommer zaten, zijn nagekeken door de medewerkers van de ambulance. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
13.46

Fatale aanrijding: man reed te hard

De 33-jarige bestuurder van de auto die gisternacht de dodelijke aanrijding in de Graaf Engelbertlaan in Breda veroorzaakte, reed zeker 100 kilometer per uur. Dat wijst een eerste onderzoek van de politie volgens BN De Stem uit. Op die weg geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur.

Bij het ongeluk kwam de bijrijder in de hardrijdende auto om het leven. Gisteren werd bekend dat de bestuurder onder invloed was en mogelijk een rood verkeerslicht negeerde.

LEES OOK: Bestuurder die dodelijke aanrijding Breda veroorzaakte reed te hard

13.09

A2 vrijgegeven na autobrand

De afgesloten rijstrook van de snelweg A2 bij Maarheeze is rond een uur vanmiddag vrijgegeven. De rijstrook ging dicht nadat daar rond het middaguur een auto vlam vatte. De auto brandde volledig uit. De bestuurder kon zich op tijd in veiligheid brengen. Vanwege de autobrand ontstond een 6 kilometer lange file vanaf knooppunt Leenderheide, goed voor vijftig minuten vertraging.

12.23

Auto beschoten in Roosendaal

Twee mensen zijn gisteravond meerdere keren beschoten terwijl zij in hun auto reden over de Rucphensebaan in Roosendaal. Dit gebeurde rond kwart voor acht, vlakbij de T-kruising met de Electronweg.

De slachtoffers werden vanuit de richting van de snelweg A58 over een bedrijventerrein achternagereden door iemand in een lichtgrijze Peugeot 208. Bij diegene zat nog iemand in de auto. Na het lossen van de schoten reden de daders weg. De slachtoffers reden snel naar huis en belden daar de politie.

LEES OOK: Auto beschoten door duo dat slachtoffers achternareed over bedrijventerrein

12.11

Defecte trein

Tussen Breda en Tilburg reden sinds twaalf uur vanmiddag veel minder treinen vanwege een defecte trein. Rond een uur was het probleem verholpen. De treinen zouden volgens de NS rond twee uur 's middags weer volgens schema moeten rijden.

12.07

Auto vat vlam op A2

Een auto vatte rond het middaguur vlam op de snelweg A2 van Eindhoven richting Maastricht, bij Maarheeze. De bestuurder zette zijn auto op de vluchtstrook toen hij plotseling rook zag vrijkomen. Vervolgens grepen de vlammen razendsnel om zich heen.

De bestuurder kon zichzelf snel in veiligheid brengen, maar de auto ging verloren. Een rijstrook werd vanwege de autobrand afgesloten. Dit leidde rond een uur 's middags tot een 6 kilometer lange file vanaf knooppunt Leenderheide, goed voor vijftig minuten vertraging.

++

De bestuurder parkeerde zijn auto snel op de vluchtstrook toen hij plots rook zag vrijkomen (foto: WdG/SQ Vision).
De bestuurder parkeerde zijn auto snel op de vluchtstrook toen hij plots rook zag vrijkomen (foto: WdG/SQ Vision).
11.16

Verdachte van overvallen Best vast

Een 37-jarige man uit Best is vanochtend aangehouden in verband met twee overvallen in die gemeente. Hij is vastgezet en wordt op een later moment verhoord. De man sloeg vrijdag 28 april eerst toe bij de Kruidvat-winkel aan het Wilhelminaplein en korte tijd later bij de PLUS-supermarkt aan de Rendierhei. De man dreigde hierbij met een wapen. Bij de supermarkt maakte hij geld buit, bij de drogisterij niet omdat de medewerkster ervandoor ging. Bij de overvallen raakte niemand gewond.

LEES OOK: Gewapende overvaller slaat twee keer toe, in korte tijd

07.22

Taxichauffeur bekeurd

Een taxichauffeur werd afgelopen nacht op het Stationsplein in Eindhoven betrapt op het niet gebruiken van zijn boordcomputer in de taxi. Met dit apparaat worden de taxiritten en de arbeidstijden geregistreerd. De man uit Zaandam kreeg een boete van bijna 2200 euro en hij mag 72 uur lang niet werken. Zijn werkgever kan een boete van 4000 euro tegemoet zien.

03.48

Schade bij kop-staartbotsingen A65

Op de snelweg A65 vonden afgelopen nacht twee kop-botsingen plaats bij knooppunt De Baars. De ongelukken stonden los van elkaar, laat een weginspecteur van Rijkswaterstaat weten. Hierbij waren in totaal vier auto's betrokken. Een van de betrokken bestuurders bleek onder invloed van alcohol en is meegenomen naar het politiebureau.

Wachten op privacy instellingen...
21.56

Auto strandt bij Best

Op de snelweg A2 bij Best strandde gisteravond een auto. Die had een lekke band. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld voor vervoer naar een veiligere locatie voor verdere pechhulp

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!