Liveblog

112-nieuws: brand bij woning in Boxtel • aanrijding op rotonde in Heesch

21 augustus 2023 om 16:13 • Aangepast 30 augustus 2023 om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

19.10

Bijzonder ongeluk in Aalst

In Aalst zijn drie mensen gewond geraakt bij een ongeluk. Twee auto's botsten op elkaar en kwamen daarna ver van elkaar tot stilstand. Een auto stond op de Eindhovenseweg en één kwam terecht op de uitvoegstrook van de N2, een paar honderd meter verderop. De weginspecteur en de bestuurder van de takelwagen stonden vreemd te kijken van de situatie. Drie ambulances kwamen er plaatse. De politie heeft verklaringen opgenomen.

18.55

Jan (70) heeft geld gespaard voor een auto, maar overvallers stelen alles

Bang en verdrietig. De angst zit nog in het lijf van de 70-jarige Jan die gisteravond in zijn huis aan de Oderstraat in Veghel werd overvallen. De overvallers belden vier keer aan toen Jan net naar bed was, zo vertelt hij. Hij liep naar beneden en maakte de deur open. Hij werd met een pistool bedreigd en de daders namen vierduizend euro mee.

LEES OOK: Jan (70) heeft geld gespaard voor een auto, maar overvallers stelen alles

18.20

Dode in kanaal is 23-jarige Decibel-bezoeker die vermist werd

Het lichaam dat vanmiddag is gevonden in een kanaal in Biest-Houtakker is van de 23-jarige vermiste bezoeker van het festival Decibel Outdoor. Zijn doodsoorzaak wordt volgens de politie nog onderzocht. De nabestaanden zijn op de hoogte gebracht, meldt de politie.

LEES OOK: Dode in kanaal is 23-jarige Decibel-bezoeker die vermist werd

17.10

Personeel traumahelikopter helpt bezoeker Decibel

Bij festival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek is afgelopen nacht rond half vijf de traumahelikopter op het terrein geland, nadat een bezoeker op de festivalcamping onwel raakte. De helikopter bleef bijna veertig minuten staan om de man te behandelen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met hem gaat, is niet bekend.

16.50

Auto in brand op A59 bij Waspik

Op de snelweg A59 bij Waspik is een auto in brand gevlogen. De rechterrijstrook moest dicht en er ontstond een lange file.

Wachten op privacy instellingen...
16.09

Aanrijding op rotonde in Heesch

Op de rotonde bij Het Dorp in Heesch is een fietser aangereden door een bus. De buschauffeur zag de fietser over het hoofd. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, maar het letsel zou niet ernstig zijn volgens de politie. De buschauffeur kon na een half uur zijn weg vervolgen.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
15.50

Brand bij woning in Boxtel

De brandweer is vanmiddag gealarmeerd voor een brand in de achtertuin van een huis aan De Dekanij in Boxtel. De brand, die gepaard ging met de nodige rookontwikkeling, verwoestte een afdak en een deel van de schutting. Ook de stenen van de naastgelegen schuur zijn zwartgeblakerd. Door adequaat optreden kon overslag worden voorkomen. De brandweer had het vuur snel geblust onder toeziend oog van vele nieuwsgierige omwonenden.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
15.45

Dronken man aangehouden op Eindhoven Airport, bijt marechaussee in been

Op Eindhoven Airport is gisteren een reiziger aangehouden die aan boord zat van een vliegtuig van Transavia dat uit Bologna kwam. De 25-jarige Brabander die gedronken had, volgde aanwijzingen van de bemanning niet op en zorgde voor overlast. De Koninklijke Marechaussee kwam na de landing aan boord om de man te arresteren. Daarbij verzette hij zich flink, hij beet in het been van een van de medewerkers.

LEES OOK: Dronken man aangehouden op Eindhoven Airport, bijt marechaussee in been

14.40

Dode gevonden bij zoekactie naar vermiste festivalganger

In het kanaal bij Biest-Houtakker heeft de politie vanmiddag een lichaam gevonden. Onderzoek moet uitwijzen of het gaat om de bezoeker van festival Decibel Outdoor die sinds vannacht vermist werd. Naar hem werd onder meer met een politiehelikopter gezocht.

Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
14.25

Politieauto botst met andere auto

Een politieauto heeft vanmiddag in Bergen op Zoom een aanrijding gehad met een andere auto, zo laat de politie weten. Het ongeluk gebeurde op de Gagelboslaan. Uit voorzorg kwam een ambulance naar de plek van de botsing, maar voor zover bekend hoefde niemand naar het ziekenhuis.

Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet bekend. Op foto's is te zien dat twee auto's en een politiewagen beschadigd raakten bij het ongeluk.

Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
Foto: Christian Traets / SQ Vision.
14.15

Snelheidsduivels gepakt

Een motorrijder maakte het vanochtend op de snelweg A16 wel heel bont. De man van 32 uit Gilze reed met een snelheid van 177 kilometer per uur over de snelweg waar 100 kilometer per uur is toegestaan. Een man uit Breda reed ook veel te hard. Hij scheurde met zijn auto over de Nieuwe Bredase Baan met een snelheid van 102 kilometer per uur. Dit terwijl daar 50 kilometer is toegestaan. Beide bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren.

13.53

Derde keer onder invloed achter het stuur

De politie heeft vannacht aan de Takspui in Roosendaal een 26-jarige inwoner van deze plaats aangehouden. Hij reed voor de derde keer onder invloed van drugs. Hij is meegenomen naar het politiebureau en daar is bloed afgenomen. Daarna is hij in vrijheid gesteld.

13.29

Treinverkeer Geldermalsen en Den Bosch gestremd

Tussen Geldermalsen en Den Bosch rijden er geen treinen door een aanrijding. Dat melden de Nederlandse Spoorwegen. Dit duurt tot ongeveer vijf uur vanmiddag.

13.12

Aangehouden man heeft 40 dagen cel tegoed

Agenten hebben gisteravond rond half negen in Moerdijk een 38-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man weigerde een blaastest en bleek nog 40 dagen gevangenisstraf open te hebben staan. De man werd op de Steenweg aan de kant gezet nadat er een melding was binnengekomen dat hij op de A16 asociaal zou rijden.

12.10

Agenten en omstanders gewond bij massale vechtpartij

Een vechtpartij in het centrum van Etten-Leur is gisteravond volledig uit de hand gelopen. Agenten en beveiligers die probeerden de boel te sussen, werden belaagd. Door het geweld, na afloop van de profwielerronde, raakten een onbekend aantal omstanders en drie agenten gewond. De politie heeft het over een 'absurde explosie van geweld'. Uiteindelijk werden drie mannen en een vrouw uit Sint-Willebrord opgepakt voor openlijke geweldpleging.

LEES OOK: 'Absurde explosie van geweld' na wielerronde: agenten en omstanders gewond

11.30

Ongeluk op A2

Op de snelweg A2 bij knooppunt Batadorp is vanochtend een ongeluk gebeurd. De rechterrijsrook in de richting Eindhoven was even dicht waardoor de vertraging opliep op tot zo'n drie kwartier. Iets na half twaalf was de weg weer helemaal vrij.

Wachten op privacy instellingen...
09.55

Een buitenkansje of...?

Een buitenkansje! Je kunt een fiets, mobiele telefoon of televisie kopen voor een hele mooie prijs. In zo'n geval moet je goed oppassen, zo waarschuwt het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Het kan namelijk heel goed zijn dat het in het geval van zo'n buitenkansje gaat om gestolen spullen. Reden voor het ministerie om vandaag de campagne 'Stop heling' te starten.

Het ministerie adviseert in dit soort gevallen altijd de diefstalcheck te doen. Je bent namelijk strafbaar wanneer je gestolen spullen koopt terwijl je had kunnen bedenken dat deze van diefstal afkomstig zijn.

Wachten op privacy instellingen...
09.30

Man (48) verdronken in water Made

De zwemmer die gistermiddag na een zoekactie door duikers van de brandweer dood werd gevonden in de Amertak in Made is een man van 48 uit Hooge Zwaluwe. Dat laat een woordvoerder van de politie weten. De man verdween tijdens het zwemmen waarna een zoekactie werd gestart.

LEES OOK: Zwemmer (48) verdronken in het water in Made

08.15

Weg weer vrij na ongeluk op A17

Het verkeer op de snelweg A17 van Dordrecht richting Roosendaal moest vanochtend rekening houden met een file bij industrieterrein Moerdijk. Daar gebeurde rond halfzeven een ongeluk. De rechterrijstrook was daar afgesloten. De file begon bij knooppunt Klaverpolder. De vertraging bedroeg rond halfacht vanochtend zo'n twintig minuten. Omrijden kon via Breda over de A16 en de A58. Om kwart over acht was de weg weer vrij.

Het ongeluk op de A17 gebeurde bij Moerdijk (foto: Twitter Rijkswaterstaat).
Het ongeluk op de A17 gebeurde bij Moerdijk (foto: Twitter Rijkswaterstaat).
06.42

Pechgeval op A16

Het verkeer op de snelweg A16 van Breda richting Rotterdam moest vanochtend vroeg voor de Moerdijkbrug rekening houden met een vertraging van 20 minuten, na een pechgeval. Rond zeven uur waren de problemen hier grotendeels verleden tijd. Rijkswaterstaat verwacht vandaag sowieso meer drukte op de weg in vergelijking met de afgelopen weken, omdat de zomervakantie is afgelopen voor de regio Midden-Nederland.

06.10

Man betrapt op aanbrengen graffiti

Een man is afgelopen weekend aangehouden nadat agenten hem graffiti zagen aanbrengen onder het viaduct van de snelweg A59 bij Waalwijk-Oost. Zijn handen waren nog blauw van de graffiti. Agenten snelden hun auto uit en hielden de man aan. Aangezien het viaduct toebehoort aan Rijkswaterstaat, wordt door hen aangifte tegen de man gedaan. De Waalwijker mag zich verantwoorden bij de politierechter. Zijn vijf spuitbussen werden in beslag genomen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!