Video

Dodelijke slachtoffer van botsing in Breda is 29-jarige man

21 augustus 2023 om 10:01 • Aangepast 29 augustus 2023 om 02:00
nl
De man die vrijdagnacht om het leven kwam bij een botsing op de kruising van de Graaf Engelbertlaan en de Mastbosstraat in Breda is een 29-jarige man uit Roemenië. Dat maakte de politie maandagochtend bekend.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde rond halfdrie vrijdagnacht toen een 18-jarige vrouw uit Bavel, die op de Mastbosstraat voor het verkeerslicht stond te wachten, groen licht kreeg en de Graaf Engelbertlaan wilde oprijden. Terwijl ze optrok, zag ze vanuit haar ooghoek dat er van links een automobilist met hoge snelheid kwam aanrijden.

Rood verkeerslicht genegeerd
Volgens een politiewoordvoerder negeerde deze automobilist, een 33-jarige man uit Roemenië, vermoedelijk een rood verkeerslicht op de kruising. De man ramde vervolgens de auto van de 18-jarige vrouw. De 29-jarige man, die bij de 33-jarige man in de auto zat, werd uit de auto geslingerd en overleed.

Na de botsing belandde een van de betrokken auto's honderd meter verderop, de andere auto bleef op de kruising staan.

Veel te hard rijden
Vanwege de ernst van de situatie landde een traumahelikopter op een veld in de buurt. Er werd nog geprobeerd de 29-jarige man op de weg te reanimeren, maar dit lukte niet meer.

De bestuurder van de auto die het rode verkeerslicht genegeerd zou hebben, werd in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hij raakte bij de botsing zwaargewond. Uit onderzoek blijkt dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij zou ook veel te hard hebben gereden, zeker 100 kilometer per uur waar 70 kilometer per uur is toegestaan. Hij is aangehouden.

De bestuurster van de andere auto was na de botsing goed aanspreekbaar.

LEES OOK:

Dode bij botsing auto's op kruising, slachtoffer uit de auto geslingerd

Bestuurder die dodelijke aanrijding Breda veroorzaakte reed te hard

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!