Video

Sanne verloor alles bij een brand: 'Na zes keer wassen stinkt het nog'

21 augustus 2023 om 19:00 • Aangepast 30 augustus 2023 om 02:00
nl
De hele inboedel van Sanne en haar kinderen ging in vlammen op zaterdag, bij een grote brand in haar huis in de Plataanstraat in Breda. Haar buurvrouw is nu een actie gestart om Sanne en de kinderen er weer bovenop te helpen. "Ze heeft gelukkig haar drie kinderen nog en haar vijf kittens. Verder is alles weg. Zelfs de moederpoes vecht voor haar leven", zegt Annabel die naast Sanne woont.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Zaterdagmorgen brak er brand uit in het huis van Sanne. "Ze was eigenlijk net vertrokken met de kinderen. Waarschijnlijk is er kortsluiting geweest in de keuken want daar zit de grootste zwarte plek. Van de keuken is niks meer over", vertelt buurvrouw Annabel. De kat en de vijf kittens konden worden gered. Al moest moederpoes wel op de stoep door de brandweer worden beademd.

"Zelfs na 6 keer wassen stonken de kleren nog naar rook."

Samen met twee andere vriendinnen van Sanne is de buurvrouw nu een crowdfunding gestart. "Sanne had geen inboedelverzekering. We hebben nog wat kleren proberen te redden, maar zelfs na zes keer wassen stinken die nog naar rook. Ze heeft geen bank, geen stoel, geen tafel, geen bed en de kinderen hebben geen speelgoed meer."

Aan de buitenkant van het huis lijkt er weinig schade te zijn, maar binnen is alles verwoest", vertelt de buurbrouw van Sanne. "Het huis is voorlopig onbewoonbaar verklaard. Het duurt maanden voordat ze er weer kunnen wonen." Ondertussen zit Sanne met haar drie kinderen van 11, 3 en 1 in een hotel in Ridderkerk. "Ze maakt zich vooral druk over haar poes die er slecht aan toe is."

"Toen de middelste dochter zei; huisje brandt, bedje weg sprongen de tranen in mijn ogen."

"Wij als vriendinnen willen dat Sanne zich niet druk hoeft te maken over de nabije toekomst", zegt Annabel. "Er staat een noodwoning voor haar klaar maar daar staat helemaal niks in. We hopen 10.000 euro op te halen zodat ze de belangrijkste spullen kan kopen. De medische kosten voor de poes zullen daar ook betaald van moeten worden, dus het zal geen vetpot zijn", concludeert Annabel.

"Gisteren stond de drie jarige dochter van Sanne voor hun oude huis", vertelt Annabel. "Ze zei: 'huisje brandt, keuken brandt, bedje weg'. Toen sprongen de tranen in mijn ogen."

De brandweer kon vijf kittens en een kat redden. Ze werden op de stoep aan de beademing gelegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!