Festivalganger (19) die dood in tent werd gevonden had geen drugs gebruikt

22 augustus 2023 om 13:27 • Aangepast 30 augustus 2023 om 02:00
nl
De festivalganger die overleed op hardstylefestival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek had geen drugs gebruikt. Dat meldt de politie na onderzoek. Het gaat om een 19-jarige man uit Duitsland.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De man werd zaterdagochtend in een tent gevonden op het campingterrein van de Beekse Bergen, waar het festival werd gehouden. Na een spoedonderzoek weet de politie te melden dat hij aan een medische oorzaak is overleden. Het onderzoek is daarmee afgerond.

Vermiste man overleden
Maandagmiddag bleek dat ook een tweede festivalganger is overleden. Een 23-jarige man uit Oudehaske (Friesland) werd zondag als vermist opgegeven. Festivalgangers sloegen alarm, omdat ze geen contact meer met hem konden krijgen. Zijn lichaam werd maandag gevonden in een kanaal in Biest-Houtakker, nadat een schipper iets zag drijven en de politie belde. Zijn doodsoorzaak wordt nog onderzocht.

De organisatie liet dinsdag weten het verschrikkelijk te vinden dat de twee bezoekers zijn overleden. "Voor de familie is het al verschrikkelijk als je het bericht krijgt dat je zoon is vermist", zei de woordvoerder van het festival. "Wij betuigen ons diepste medeleven aan deze familie."

Traumahelikopter op terrein
Zondagnacht is een traumahelikopter op het terrein geland, nadat een andere bezoeker die op de camping stond, niet goed werd. De exacte oorzaak daarvan is niet bekend, maar volgens de politie heeft ook dit een medische oorzaak. De traumahelikopter bleef bijna veertig minuten staan om de man te behandelen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met hem gaat, is niet duidelijk.

Reactie gemeente
Ook de gemeente laat weten dat haar gedachten en medeleven uitgaan naar de slachtoffers en hun nabestaanden. Een woordvoerder meldt dat medewerkers van de gemeente tijdens het festival continu op het terrein aanwezig waren. Zij moesten toezien op naleving van de voorwaarden die in de verleende vergunning staan op het gebied van openbare orde en veiligheid. Verder zijn er bij dit soort festivals vaste momenten waarop overleg wordt gevoerd, ook als er geen incidenten zijn

De politie heeft burgemeester Evert Weys geïnformeerd over de incidenten en hem hierover steeds op de hoogte gehouden. Over de omstandigheden waaronder de twee bezoekers zijn gevonden, kan de gemeente geen uitspraak doen.

LEES OOK:

'Niks is vrij van gevaar, maar festivalganger laat zich niet afschrikken'

Lichaam festivalganger (19) gevonden in tent op festival Decibel

Dode in kanaal is 23-jarige Decibel-bezoeker die vermist werd

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!