Gehuld in poncho volgen Brabantse fans in de duinen 'hun' Max Verstappen

26 augustus 2023 om 15:04 • Aangepast 8 september 2023 om 02:04
nl
De Brabantse Formule 1-fans zitten er klaar voor. In Zandvoort gehuld in poncho's want voor het eerst regent het in Zandvoort tijdens de kwalificatie op zaterdag. Ook op zondag tijdens de race wordt hemelwater verwacht. Die regen is volgens super Max Verstappen-fan Bas van Bodegraven uit Tilburg meteen het grootste verschil met de eerdere twee wedstrijden in de duinen. "Daar is Max erg goed in, maar er is ook een groter risico op ongelukken."
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Brabant is weer goed vertegenwoordigd op de tribunes naast het circuit van Zandvoort. Op sociale media worden foto's gedeeld van gezelligheid met drankjes maar ook regenponcho's.

Wencke Toemen uit Rosmalen zit er helemaal klaar voor (foto: Wencke Toemen)
Wencke Toemen uit Rosmalen zit er helemaal klaar voor (foto: Wencke Toemen)

"Natuurlijk is alles vrolijker als er een zonnetje schijnt", vertelt liefhebber Bas Bodegraven. "Maar de tickets zijn zo duur dat ook met regen de tribunes gevuld blijven. Zo'n poncho is vele malen goedkoper dan het goedkoopste kaartje van pak 'm beet 350 euro." Supporters mogen geen paraplu meenemen binnen de hekken van het circuit. Dat is tegen de huisregels.

Bas volgde Max al toen hij in een kart reed. "Zo'n 10 jaar geleden richtte ik fanclub 'Go Max' op. Bas is vrijwel bij elk circuit in Europa te vinden waar Max rijdt. Hij maakt daar livestreams van eigenlijk alles wat je niet op televisie ziet. "Een week geleden had ik op mijn livestream de binnenkomst van vrachtwagens met daarin de racewagens. Ik film de feestjes die er zijn, de mensen die binnenstromen en alles wat nog meer voorbijkomt."

Wachten op privacy instellingen...

Inmiddels kan hij door de verkoop van tickets en campingplaatsen voor de races in zijn onderhoud voorzien. "Ik kan er onze camper van betalen waarmee we de karavaan van Max volgen, ons eten en drinken plus de tickets voor de verschillende wedstrijden. Mijn filmpjes worden op YouTube door zo'n 15.000 tot 20.000 mensen bekeken. Het record is 250.000 kijkers. Dat filmpje werd toevallig gemaakt door mijn vriendin', klinkt het een tikje verslagen. "Dat was toen Perez in Monaco won."

Zelf gaat Bas deze keer niet op de grote tribune zitten maar bij de zogeheten Tarzan-bocht . "Dat is na het rechte stuk en ik verwacht daar het meeste spektakel, zeker als het regent", klinkt het verwachtingsvol.

LEES OOK: Superfan is trots dat Max Verstappen wereldkampioen is na verwarrende race

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!