Auto's staan een uur vast in parkeergarage, mensen onwel door uitlaatgassen

26 augustus 2023 om 17:35 • Aangepast 8 september 2023 om 02:03
nl
Automobilisten hebben zaterdagmiddag lange tijd stilgestaan in een parkeergarage in Tilburg. Het verkeer buiten de garage aan het Pieter Vreedeplein liep vast, waardoor automobilisten niet uit konden rijden. Een aantal ouderen moest de parkeergarage uit omdat ze onwel werden.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Dat laat de beheerder van de parkeergarage weten. "Deze mensen zijn met de lift naar beneden gegaan, ze hadden last van de uitlaatgassen", vertelt hij.

Omdat het verkeer buiten de garage vastliep, liet de beheerder de slagbomen een tijdje dicht maar dat zorgde binnen juist voor nog meer chaos.

Dat merkte ook de Tilburgse Thomas. Hij had zijn auto zaterdagmiddag in de parkeergarage staan en wilde samen met zijn vrouw en kinderen naar huis. Op dat moment stond het verkeer al vast en de slagbomen bleven gesloten.

"Ik vond het een gevaarlijke situatie met al die uitlaatgassen."

"Ik vond het een gevaarlijke situatie met al die uitlaatgassen. Ik heb daar een hoop stennis geschopt en gezegd dat ik die slagbomen er anders zelf wel uit zou halen. Toen zijn ze open gegaan."

Maar doordat er zoveel auto's tegelijk naar buiten wilden rijden, schoot het nog niet hard op. In de garage is plek voor 640 auto's. De grote verkeerschaos op deze locatie is niet uniek, legt een medewerker van het bedrijf P1 uit. Zij beheren de parkeergarage.

"Het is hier ieder weekend file bij de uitgang van de parkeergarage. Dat is niets nieuws. Maar normaal gesproken hebben we verkeersregelaars. Dit weekend waren zij er niet."

"Ik ben niet van plan om te betalen voor de parkeerkosten."

Thomas heeft uiteindelijk samen met een andere automobilist auto's tegen gehouden, zodat het verkeer kon uitrijden. "Maar na een half uur ben ik daarmee gestopt. Op dat moment was mijn vrouw in de parkeergarage nog geen dertig meter opgeschoten."

Thomas heeft z'n auto vervolgens laten staan en is met zijn vrouw en kinderen naar huis gelopen. Na twintig minuten waren ze thuis. Z'n auto pikt hij vanavond op. "En dan ben ik niet van plan om te betalen voor de parkeerkosten."

Waarom er geen verkeersregelaars waren is voor de medewerker van P1 onduidelijk. "De afgelopen weken is het wat rustiger geweest, dus misschien is dat een reden dat de gemeente Tilburg het nu niet nodig vond."

Uiteindelijk is de politie ingeseind en zijn er toch verkeersregelaars gekomen waardoor de chaos na zo'n anderhalf uur was opgelost.

LEES OOK: Urenlange storing parkeergarage na wolk van uitlaatgassen uit één auto

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!