Mark Gillis over gewelddadige overval: 'Hopelijk worden ze goed gestraft'

29 augustus 2023 om 18:54 • Aangepast 8 september 2023 om 02:03
nl
Een spannende, maar vooral zware dag was het voor Mark Gillis. Dat zegt hij als hij dinsdag de rechtbank in Den Bosch uit loopt. Drie mannen die ervan worden verdacht dat ze hem met veel geweld hebben overvallen, stonden daar terecht. Gillis heeft er afgelopen nacht niet goed van geslapen. "Ik ben voor mijn leven getekend, daar worden ze hopelijk goed voor gestraft", zegt hij.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Mark, de zoon van vakantieparkondernemer en tv-persoonlijkheid Peter Gillis, werd in november 2021 overvallen bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Hij werd daar overmeesterd, met pepperspray in zijn gezicht gespoten, getaserd, geschopt en geslagen. De overvallers namen dure spullen en geld mee.

Dinsdag stonden de drie verdachten terecht. Twee van hen, een 41-jarige man uit Den Bosch en een 43-jarige man uit Rosmalen, waren in de rechtbank aanwezig. "Ik had een van die verdachten al eerder gezien bij een pro-formazitting. Toen stond ik echt te trillen, maar inmiddels ben ik er wel aan gewend", zegt Mark daarover. "Er zat vandaag veel politie bij, dus er kon ook niks gebeuren."

"Ik heb me er doorheen geslagen."

De realityster maakte in de rechtbank gebruik van zijn spreekrecht. "Dat vond ik wel echt spannend", zegt hij achteraf. "Ik was niet echt op mijn gemak. Om een verhaal te vertellen waarbij de emoties best hoog zitten, en dat tegen de mensen die je zoiets hebben aangedaan, dat was niet makkelijk. Maar het is toch gelukt, ik heb me er doorheen geslagen. Daarna viel er een last van mijn schouders af."

In zijn slachtofferverklaring vertelde Mark dat die overval een nachtmerrie voor hem was. Hij omschreef hoe de verdachten hem overmeesterden en naar binnen sleepten. Mark dacht zelfs even dat hij het niet zou overleven. Nu, bijna twee jaar later, heeft hij het er nog steeds zwaar mee. Iedere avond is Mark bang, zo las hij voor. "Ik zit met iets waar ik heel mijn leven last van heb", zegt Mark na de rechtszaak.

"Ik geloof niks van wat ze verzinnen."

Twee verdachten ontkennen dat ze bij de overval waren. De derde verdachte erkent dat hij er die bewuste nacht wel bij was, maar stelt dat hij een 'zakelijk conflict' kwam uitpraten. "Ik weet niet hoe hij daarbij komt. Dan kom je niet met pepperspray aanzetten om me tegen de grond aan te werken en een half uur te mishandelen. Het was gewoon een pure overval. Ik geloof helemaal niks van wat ze allemaal verzinnen", reageert Mark.

De officier van justitie eiste dinsdag tegen alle drie de verdachten zes jaar celstraf. "Ik heb er honderd procent vertrouwen in dat ze veroordeeld worden", zegt Mark. "Maar goed, zij zitten dan zes jaar in de cel en ik ben voor mijn leven getekend. Dat is niet te vergelijken met elkaar."

LEES OOK: Gewelddadige overval op Mark Gillis: 6 jaar cel geëist tegen 3 verdachten

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.