Connexxion geeft problemen leerlingenvervoer toe: 'Maar het gaat al beter'

31 augustus 2023 om 13:27 • Aangepast 8 september 2023 om 02:00
nl
Vervoersbedrijf Connexxion geeft toe dat er een potje is gemaakt van het leerlingenvervoer in de regio Breda. Sinds maandag moesten veel kinderen in het speciaal onderwijs uren wachten op de taxibusjes die ze naar school zouden brengen. “In onze planning en bezetting is er de afgelopen dagen helaas te veel mis gegaan”, laat een woordvoerder van Connexxion weten.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Bij tientallen kinderen ging het de afgelopen dagen mis. Inmiddels hebben veel ouders ons laten weten dat dat niet alleen het geval was in Breda, maar ook in andere plaatsen, waaronder Etten-Leur, Oosterhout en Helmond. Veel taxibusjes kwamen ’s ochtends veel te laat en na schooltijd werden sommige kinderen helemaal niet opgehaald.

Volgens Connexxion heeft dat te maken met opstartproblemen door het nieuwe schooljaar. “Chauffeurs krijgen nieuwe routes en nieuwe leerlingen die ze moeten ophalen. Daarbij gaat er wel eens iets fout”, vertelt woordvoerder Jonne van Eck. “Zo ook in Breda en Etten-Leur, waar er in onze planning en bezetting de afgelopen dagen helaas te veel mis is gegaan.”

“Het ophalen van de leerlingen is vanochtend wel volgens planning verlopen."

Wat er precies fout is gegaan kan ze niet zeggen, maar volgens Van Eck zijn er onderling een aantal dingen niet goed afgestemd. “Onze collega’s zijn de afgelopen dagen meteen aan het werk gegaan om de problemen op te lossen.” Volgens haar zou het vervoer nu al beter gaan. “Op enkele uitzonderingen na is het ophalen van de leerlingen vanochtend volgens planning verlopen. We houden alles uiteraard goed in de gaten, om er zeker van te zijn dat het zo blijft."

Veel ouders probeerden de afgelopen dagen contact op te nemen met het Connexxion, maar kregen geen gehoor. Dat betreurt Van Eck. “Onze telefoon stond de afgelopen dagen roodgloeiend, waardoor veel mensen ons niet konden bereiken. Deze telefoontjes komen allemaal rechtstreeks bij onze afdeling planning terecht en dat zorgde voor lange wachttijden.” Ook dat gaat Connexxion bekijken om herhaling te voorkomen.

D66 in Breda heeft raadsvragen gesteld en eist een acute oplossing, omdat deze kinderen speciale aandacht nodig hebben. De gemeente Breda laat weten dat ze baalt van de situatie. “We hebben intensief contact met de vervoerder zodat die de problemen zo snel mogelijk kan oplossen. We gaan ervan uit dat kinderen vanaf maandag weer kunnen rekenen op goed vervoer.”

LEES OOK: Vervoer speciaal onderwijs is een puinhoop, taxi's komen veel te laat

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.