Deze mannen overvielen een kledingwinkel: 'Hij trok meteen een mes'

11 september om 18:31 • Aangepast 20 september om 02:03
nl
De politie zoekt al maanden naar twee overvallers. Op 3 februari sloegen ze op klaarlichte dag toe bij een kledingzaak aan de Ginnekenstraat in hartje Breda. Het tweetal ging er niet met kleding, maar met twee iPhones vandoor die de medewerker van de zaak moest afstaan. "Ik ben heel erg geschrokken en had dit nooit verwacht", vertelt de winkelier in Bureau Brabant.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De twee overvallers sloegen die bewuste vrijdag rond kwart voor twee 's middags toe. Ze liepen allebei naar binnen en terwijl een van de daders bij de deur bleef, liep de ander rond in de winkel.

"Mijn hart maakte tweehonderd slagen per minuut."

Vervolgens kwam deze man naast de winkelmedewerker staan bij de kassa. "Hij trok meteen een mes en bedreigde mij. Mijn hart maakte tweehonderd slagen per minuut en ik wist meteen wat er aan de hand was", vertelt het slachtoffer. De overvaller wilde geld en eiste dat het slachtoffer de lade openmaakte. "Hij pakte de iPhones eruit en toen liepen ze allebei meteen uit de winkel."

Er zijn geen camerabeelden uit de overvallen kledingzaak, maar een van de daders is toch gefilmd door een camera in een andere winkel op de Ginnekenstraat. Het gaat om een getinte man van tussen de 30 en 35 jaar oud. De dader droeg een beige muts, gewatteerde groene jas en grijze sportschoenen. Verder had de man een zwart nektasje en een rode tas bij zich.

"When you stand up, I will kill you."

Opvallend is dat deze man gebrekkig Engels sprak, maar dat maakt wel indruk op de winkelmedewerker. "Hij zei bijvoorbeeld: Go down! En: "When you stand I will kill you."

Van de tweede dader zijn geen beelden. Hij wordt ook tussen de 30 en 35 geschat, is 1 meter 80 lang en heeft kort geschoren zwart haar. Verder droeg hij een donkerkleurige jas, beige broek en sportschoenen.

"Ik heb er nog steeds veel last van."

De overval heeft veel indruk gemaakt op de winkelier uit Breda, vertelt hij in Bureau Brabant maandagavond. "Ik heb er nog steeds veel last van. Elke keer als er twee mensen binnenlopen in de winkel, heb ik het gevoel dat er nog iets ergers kan gebeuren.

De politie zoekt mensen die een van de twee daders herkennen of meer beelden van ze hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!