Liveblog

112-nieuws: bestuurder ruikt brand, blijkt handrem • paniek door kampvuur

13 september 2023 om 17:35 • Aangepast 22 september 2023 om 02:05
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.01

Bestuurder ruikt brand, blijkt de handrem

De bestuurder van een zwarte Suzuki kreeg de schrik van zijn leven, toen hij brand dacht te ruiken. De eigenaar belde onmiddellijk 112. Maar eenmaal ter plekke, had de brandweer al snel door waar de geur vandaan kwam. De bestuurder was vergeten de handrem eraf te halen. De auto is nog gekoeld met bluswater, daarna zijn de brandweerlieden teruggekeerd naar de kazerne.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
21.22

Jongen (13) betrapt met nitraten

Een 13-jarige jongen is in Etten-Leur betrapt met nitraten op zak. Dat meldt de wijkagent via Instagram. Het illegale knalvuurwerk is door agenten in beslag genomen. De jongen wordt doorverwezen naar Bureau HALT.

21.13

Brandweer rukt uit voor kampvuur

De brandweer in Budel is woensdagavond uitgerukt, nadat een bewoner van het asielzoekerscentrum een kampvuurtje had gemaakt in het bosgebied. Iemand ontdekte het vuur en belde 112. Vanwege het uitbreidingsgevaar, werd de melding al snel opgeschaald. Maar nog voordat de brandweer aankwam, had iemand van het buurtpreventieteam al water over het vuur gegooid. De brandweer heeft de laatste smeulende resten geblust en de politie heeft een proces-verbaal opgemaakt tegen de man. Hij is vervolgens teruggestuurd naar het azc.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
19.10

Tweede geweldsincident bij Stappegoor

Nadat eerder vanmiddag een steekpartij werd gemeld bij de Jumbo Foodmarkt aan de Stappegoor is er zo'n drie uur later een nieuwe melding van geweld. Twee groepen jongeren zijn slaags geraakt in de supermarkt. De politie geeft aan dat het slachtoffer van de eerdere ruzie, en nog een jongen zijn aangehouden.

De politie is ter plaatse bij een steekpartij in de Jumbo Foodmarkt (Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision)
De politie is ter plaatse bij een steekpartij in de Jumbo Foodmarkt (Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision)
Ambulance is ter plaatse bij een steekpartij in de Jumbo Foodmarkt (Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision)
Ambulance is ter plaatse bij een steekpartij in de Jumbo Foodmarkt (Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision)
19.05

17-jarige Hager al twee dagen vermist

Hager Tekleab Dangehey is sinds maandag 11 september 7:00 uur vermist. De 17-jarige is voor het laatst gezien bij het Centraal Station in 's-Hertogenbosch. De politie houdt rekening met het feit dat ze is vertrokken naar Frankrijk. Ze is te herkennen aan een blauw/roze rugzak, zwart met witte jurk tot boven de knie en een houten kruisje als ketting. De politie vraagt contact op te nemen met 0800-6070 als u meer informatie heeft.

Hager Tekleab Dangehey is sinds maandag vermist (Foto: Politie.nl)
Hager Tekleab Dangehey is sinds maandag vermist (Foto: Politie.nl)
17.28

Man valt meters naar beneden

Een 72-jarige man is bij een bedrijf aan de Run in Veldhoven van grote hoogte naar beneden gevallen. Het zou gaan om een val van ongeveer 12 meter. Bij het bedrijf, waar metalen worden verzinkt, landde even later een traumahelikopter. De man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
16.34

Jongen gewond na 'steekpartij'

De politie kreeg een melding binnen van een steekpartij in de Jumbo Foodmarkt aan de Stappegoorweg in Tilburg. Eenmaal daar aangekomen, bleek het mee te vallen. Twee groepen jongeren zouden ruzie met elkaar hebben gehad. Er zou niet zijn gestoken. Wel raakte een jongen licht gewond. Hij wordt nagekeken door ambulancepersoneel.

13.35

Druk op A16 door spoedreparatie

Het is druk op de A16 tussen Breda en Rotterdam door een spoedreparatie bij de Moerdijkbrug. Weggebruikers moeten rekening houden met 25 minuten vertraging, omdat de rechterrijstrook dicht is. Het is door de werkzaamheden ook druk op de A17 tussen Roosendaal en Dordrecht bij knooppunt Hooipolder. Daar hebben weggebruikers een kwartier vertraging.

12.43

Vuilnisman omgekomen bij arbeidsongeluk

Een vuilnisman is tijdens zijn werk in Veldhoven in een vuilniswagen terechtgekomen en om het leven gekomen. Dat meldt de politie. Het bedrijfsongeluk gebeurde op de Heemweg in Veldhoven.

Hoe het ongeluk kon gebeuren, is onbekend. Dit wordt door de Arbeidsinspectie onderzocht. Het ongeluk werd rond half een gemeld.

11.40

Brandweer spuit kat uit de boom

De brandweer kwam vanochtend in Vught in actie om een kat uit een boom te redden. De baasjes van het beestje, Tijger, waren hem al een week kwijt. Na een oproep op sociale media kregen ze een tip van iemand die al dagen gemiauw hoorde uit een boom aan de Kraaiengatweg. Het bleek inderdaad te gaan om Tijger. Uiteindelijk werd de kat met een brandweerslang uit de boom gespoten, de methode 'natte poes'.

LEES OOK: Brandweer redt kater Tijger uit hoge boom met methode 'natte poes'

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
11.25

Motorrijdster gewond

Bij een ongeluk met een vrachtwagen op de kruising van de N277 met de Noordstraat in Wilbertoord is een motorrijder gewond geraakt. De vrachtwagen en de motor botsten door onbekende oorzaak. Het slachtoffer, een vrouw, is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SK-Media / SQ Vision.
Foto: SK-Media / SQ Vision.
10.15

Overval Lidl: vermoedelijk vrij jonge daders

De gewapende overvallers die gisteravond toesloegen bij de Lidl in Breda hebben niks buitgemaakt. Dat meldt de politie vanochtend. Ook laat de politie weten dat het vermoedelijk gaat om vrij jonge daders.

LEES OOK: Gewapende overval op supermarkt, vrouw krijgt pistool tegen hoofd gedrukt

08.35

Zand op N2 zorgt voor file

Op de Randweg Eindhoven, de N2, in de richting Maastricht ligt een grote hoeveelheid zand. Tussen Knooppunt Batadorp en Eindhoven-Airport zijn twee rijstroken dicht zodat de weg kan worden schoongemaakt. Op de A58 in de richting Eindhoven, voor knooppunt Batadorp, is hierdoor een file ontstaan. Rond half negen moet je daar rekening houden met meer dan een half uur vertraging.

De weg wordt schoongemaakt door een zogenoemde ZOAB-cleaner. De verwachting is dat dit tot half elf zal duren.

Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
02.00

Bezorgwagen Picnic in brand

Aan de Neerloopweg in Breda is gisteravond een elektrische bezorgwagen van Picnic in brand gevlogen. De bezorgwagen stond aan de lader toen de brand uitbrak. De brandweer kon het vuur bedwingen. Een berger haalde de bezorgwagen vervolgens op met een dompelbak. Door de wagen onder te dompelen, doven uiteindelijk de accu's. Hoe de auto in brand kon vliegen, is niet duidelijk.

Brand in bezorgwagen van Picnic (Foto: Perry Roovers/SQ Vision))
Brand in bezorgwagen van Picnic (Foto: Perry Roovers/SQ Vision))
Bezorgwagen Picnic in dompelbad (Foto: Perry Roovers/SQ Vision)
Bezorgwagen Picnic in dompelbad (Foto: Perry Roovers/SQ Vision)
22.00

Drietal slaat portier en cafégasten in elkaar

Drie mannen hebben op 27 mei een portier en meerdere cafébezoekers in elkaar geslagen in Asten. In het tv-programma Opsporing Verzocht bracht de politie gisteravond twee van de drie daders duidelijk herkenbaar in beeld. Te zien is dat het drietal als beesten tekeer is gegaan en twee slachtoffers bewusteloos heeft geslagen.

De politie zoekt deze twee vechtersbazen (beeld: Opsporing Verzocht/AVROTROS).
De politie zoekt deze twee vechtersbazen (beeld: Opsporing Verzocht/AVROTROS).
20.00

Gewapende overval op supermarkt, vrouw krijgt pistool tegen hoofd gedrukt

Twee daders hebben gisteravond rond acht uur een Lidl supermarkt overvallen aan de Jorisstraat in Breda. Zij dreigden met een vuurwapen. Dat meldt de politie. In de supermarkt van Lidl waren naast personeel ook klanten aanwezig. De politie gaat met deze mensen in gesprek om meer informatie te krijgen over wat er is gebeurd. Bij de overval raakte niemand gewond.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!