Video

Urenlang geen stroom na brand elektriciteitshuisje: 'Gelukkig lekker weer'

14 september 2023 om 16:50 • Aangepast 29 september 2023 om 02:04
nl
Door de brand in een elektriciteitshuisje aan de Bernestraat in Den Bosch zaten honderden huishoudens donderdagmiddag uren zonder stroom. De buurtbewoners maakten er het beste van en trokken naar buiten: "Ik ga maar zitten puzzelen, gelukkig is het lekker weer!" Rond zes uur deed de elektriciteit het weer.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Eerst ging het om 650 huizen die zonder stroom zaten. Zo'n driehonderd huizen konden snel weer worden aangesloten, maar voor de overige 360 huishoudens was dat volgens netwerkbeheerder Enexis moeilijker.

Thuiswerken
Opeens geen stroom meer hebben, zorgt voor praktische problemen. "Thuiswerken zat er niet meer in, de batterijen van mijn spullen waren leeg", vertelt Camiel Derkx. Hij pakt zijn fiets en gaat richting het centrum, om daar ergens verder te kunnen werken.

Ook de tv werkt natuurlijk niet meer, zodat sommige bewoners iets anders moeten verzinnen om de tijd te doden. "Ik ga maar zitten puzzelen, gelukkig het lekker weer", zegt Joop van Hensbergen. "Anders zaten we hier met handschoenen en een muts op."

Frietje
Er kwam volgens beide mannen behoorlijk wat rook van het elektriciteitshuisje. Joop: "Rook is niet goed voor mij, dus ik ben meteen naar binnen gegaan." Buurman Kees Smans zegt dat hij al eerder heeft meegemaakt dat een elektriciteishuisje in de fik vloog. "Ik ben het wel een beetje gewend, ik ga ergens anders koffie drinken waar de stroom nog wel werkt."

De problemen zouden volgens Enexis eerst nog tot in de avond duren. Jolanda van Dartel heeft de hoop opgegeven dat ze elektrisch kan koken: "Dat wordt een frietje halen vanavond." En daar zit ze niet echt op te wachten. "Als je een hele dag heb gewerkt, word je niet blij van friet."

LEES OOK: Honderden huizen nog uren zonder stroom na brand in elektriciteitshuisje

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!