Liveblog

112-nieuws: auto op zijn kant, bestuurder vlucht • onderzoek woningbrand

15 september 2023 om 16:11 • Aangepast 29 september 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.47

Man rijdt door na botsing waarbij gewonde valt

Op de kruising van de Botenlaan met de Hastelweg in Eindhoven zijn vanavond twee auto's op elkaar gebotst. Daarbij belandde een van voertuigen op zijn kant. De bestuurder van de zwarte Skoda zat bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is ernstig gewond naar het ziekenhuis vervoerd. De andere auto is na het ongeval doorgereden, maar de politie kon de verdachte nog voor hij thuis was langs de kant zetten en oppakken.

LEES OOK: Man rijdt door na harde crash, bestuurder van andere auto raakt bekneld

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
22.37

Politie onderzoekt woningbrand

In een appartement aan de Doornburg in Eindhoven heeft vanavond korte tijd brand gewoed. De bewoner wist op tijd te ontkomen en is nagekeken door het ambulancepersoneel. Hij hoefde niet meer naar het ziekenhuis. Waardoor de brand is ontstaan is onduidelijk. Buurtbewoners zeggen tegen een 112-correspondent dat de man verward gedrag vertoonde. De politie doet onderzoek in de woning na hoe het vuur is ontstaan.

Foto: Dave Hendrikx/SQ Vision.
Foto: Dave Hendrikx/SQ Vision.
Foto: Dave Hendrikx/SQ Vision.
Foto: Dave Hendrikx/SQ Vision.
22.15

Vrouw tolt met auto

Een vrouw moest op de Peeldijk in Milheeze vol op de rem, toen er plots een tegenligger op haar weghelft kwam. Daardoor begon de auto te tollen. Onderweg heeft de auto iets geraakt, maar het is nog niet duidelijk wat. De zijkant raakte flink beschadigd. De vrouw zelf is nagekeken in de ambulance. De tegenligger reed door na het ongeluk.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
21.37

Vrachtwagen afgepakt

Handhavers van de gemeente Someren zagen vanavond een vrachtwagen richting Nederweert rijden. Samen met de politie is deze aan de kant gezet. De bestuurder bleek geen vrachtwagenrijbewijs te hebben en heeft een bekeuring gekregen.

Daarbij bleef het niet, hij kon de vrachtwagen ook inleveren. De bestuurder had nog een ontnemingsvordering open staan. Die wordt opgelegd als iemand bijvoorbeeld veel geld verdiend heeft met criminele activiteiten of een schadevergoeding moet betalen van de rechter aan slachtoffers. Als de veroordeelde niet voldoende geld heeft, wordt beslag gelegd op zijn meest waardevolle bezittingen. In dit geval was dat dus de vrachtwagen.

De vrachtwagen die in beslag werd genomen (foto: Instagram @politie_someren).
De vrachtwagen die in beslag werd genomen (foto: Instagram @politie_someren).
20.00

Fietsster botst op auto

Een vrouw is gewond geraakt in Valkenswaard, toen ze met haar racefiets op een auto botste. Ze wilde vanuit de Hoogstraat de Beelmanstraat oversteken, maar daar reed net een auto. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
18.00

Flinke file op de A2 door ongelukken bij Zaltbommel

Wie vanuit Utrecht richting Brabant moet over de A2, komt voor Zaltbommel in een flinke file terecht. Daar gebeurde in korte tijd twee ongelukken. Er zijn daarom twee rijstroken afgesloten en de vertraging is opgelopen tot ruim een uur.

Wachten op privacy instellingen...
16.56

Achtervolging in Etten-Leur

Een wijkagent in Etten-Leur heeft vanmiddag een man aangehouden, die met een afgeplakte kentekenplaat op zijn bromfiets rondreed. Toen de agent hem aan wilde houden, ging de man er in eerste instantie vandoor. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de bromfiets is in beslag genomen.

16.09

Brandweer redt duif uit zonnepanelen

De brandweer heeft bij een huis aan de Roem van Altena in Andel een duif bevrijd, die vastzat tussen zonnepanelen. Daarvoor moest een zonnepaneel eerst los worden gemaakt. De vogel moest even bijkomen, maar vloog even later toch weer 'gewoon' weg.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
16.06

Gaslek na werkzaamheden Eindhoven

Bij graafwerkzaamheden aan de Wassenhovenstraat in Eindhoven is rond half twee vanmiddag een gasleiding geraakt. Daardoor ontstond een lekkage. De brandweer heeft het lek tijdelijk provisorisch gedicht en metingen verricht. Later heeft een medewerker van Enexis de leiding volledig hersteld.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
16.04

Merwedebrug vrijdagnacht dicht

Rijkswaterstaat werkt vrijdagnacht aan een spoedreparatie op de Merwedebrug. Een stuk asfalt wordt daar hersteld. Daarom is de A27 richting Utrecht tussen middernacht en zaterdagochtend zes uur dicht. Ook de oprit Werkendam is afgesloten.

14.05

Controle bedrijfsterreinen in Den Bosch

D gemeente Den Bosch heeft een controle gehouden op de Siloweg en het bedrijventerrein aan de Rietvelden.Op de Siloweg waren twee panden illegaal bewoond. Als de illegale bewoning niet stopt krijgt de eigenaar een geldboete opgelegd.

In een ander pand zijn 116 panden flessen lachgas gevonden. De douane vond ook kleine hoeveelheden tabak en illegaal vuurwerk. Op de Rietvelden zijn in een pand spullen gevonden voor illegaal gokken. Op dat moment werd er niet gespeeld.

Het pand aan de Goudenheuvel 7 is voor een jaar gesloten. Het pand werd gebruikt voor witwassen van crimineel geld.

13.50

Vrachtwagen met pech op de A2

Op de A2 staat voor knooppunt de Hogt bij Eindhoven een vrachtwagen met pech.

Wachten op privacy instellingen...
12.45

Schoenenwinkel beschoten in Oss

Een schoenenwinkel in de Nieuwe Brouwerstraat in Oss is vrijdagochtend vermoedelijk beschoten. De politie heeft het pand afgezet en de technische recherche is bezig met onderzoek.

Rond tien uur kwam de melding bij de politie binnen dat er vermoedelijk kogelgaten zaten in de etalage van de schoenwinkel. Het is niet duidelijk of er vrijdagochtend is geschoten of dat de kogelgaten op die tijd zijn ontdekt.

Volgens de politie zijn door omwonenden afgelopen nacht geen knallen gehoord. Waarom de schoenenwinkel is beschoten, is nog onduidelijk.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
09.50

Onderling conflict leidt tot vechtpartij in Geertruidenberg

Op de Ambrozius Rozendaelstraat in Geertruidenberg is gisteravond iemand gewond geraakt bij een vechtpartij tussen twee mannen. Volgens de politie gaat het om een onderling conflict. Na de vechtpartij is een van de mannen ervandoor gegaan.

Volgens een Burgernetmelding ging het om een man van zeker 100 kilo met tatoeages op zijn armen en een Supermanshirt aan. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling kon hij weer naar huis. Volgens een politiewoordvoerder is niemand aangehouden.

08.10

Wagen van Rijkwaterstaat loopt flinke schade op

Een wagen van Rijkswaterstaat die gebruikt wordt om bij wegwerkzaamheden het verkeer te regelen, is afgelopen nacht beschadigd. Volgens de politie heeft een vrachtwagen de wagen van Rijkswaterstaat geramd en vervolgens ervandoor gegaan.

06.00

Auto in sloot A59

Een auto is gisteravond op de Kampgraafweg in Elshout van de weg geraakt en in de sloot beland. Een toevallige voorbijganger merkte een lichtje in de sloot op, zag vervolgens de auto en waarschuwde de hulpdiensten. Omstanders hebben de vrouw uit het voertuig bevrijd. Ze is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
05.45

Brand in schouwburg

In het centrum van Cuijk heeft gisteravond laat brand gewoed in een technische ruimte van de schouwburg. Daarbij kwam ook veel rook vrij. De brandweer heeft de brand aan de Grotestraat geblust en het pand geventileerd. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
05.50

Heftige botsing met zwaargewonden

Bij een botsing tussen twee auto's op de A59 bij Drunen zijn donderdagavond rond tien uur vier mensen zwaargewond geraakt. Ze zaten allemaal in dezelfde wagen. Volgens de politie gaat het om ‘jongvolwassenen’.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!