Joyca runt garageboetiek in haar eigen PC Hooftstraat: 'Het is mijn droom'

17 september 2023 om 13:00 • Aangepast 29 september 2023 om 02:02
nl
Exclusieve kleding, glinsterende tassen en bling-bling-schoenen. De boetiek van Joyca (59) in Sint Willebrord zou niet misstaan in een van de bekendste winkelstraten van Nederland. “Ik heb hier mijn eigen stukje PC Hooftstraat”, lacht de charmante eigenaresse terwijl ze trots haar opmerkelijke garagewinkeltje opent.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Joyca zit al jaren in de mode, maar het was voor haar een droom om een eigen boetiek in een garage te beginnen. "Mode is mijn lust en mijn leven. Dit is wat ik graag doe." Inwoners staan deze ochtend in de rij nog voordat de Willebrordse de rolluiken van haar garage opent.

Terwijl de boetiek voor mensen buiten het dorp nog een bijzondere aanblik is, zijn de inwoners van het Sint Willebrord er inmiddels aan gewend. “Eigenlijk staan mensen hier nergens van te kijken. Zolang het aanslaat en gezellig is, komen ze graag langs. Bovendien kennen ze me hier allemaal. Als ze het ergens niet mee eens zijn, laten ze het trouwens ook merken hoor. Dat is typisch iets van hier.”

"We houden hier van aparte dingen."

Joyca vliegt regelmatig heen en weer naar Spanje om de kleding in te kopen. Travelsuits, bontjasjes en hippe huispakjes gaan als zoete broodjes over de toonbank van Joyca. “We houden in het dorp van aparte dingen die allemaal net ietsje anders zijn. Ik koop nu ook alleen nog maar dingen in die ik zelf leuk vind.”

Wanneer Joyca meerdere klanten over de vloer heeft, is het passen en meten in de garagewinkel. Toch wil Joyca voor geen goud verhuizen naar een andere plek.

"Het blijft een garage."

“In principe zou ik niet hoeven te verbouwen, maar ik ga wel de gevel aanpassen en het van binnen leuk inrichten. Voor mijn eigen gemak en meer service voor de klanten.”

Of de winkel zijn charme dan niet verliest? “Het blijft een garage he.”

LEES OOK: Hier vind je de meeste nagelstylistes van Brabant: 'Hoort bij identiteit'

Verslaggevers Erik Peeters en Raoul Cartens en redacteur Robert te Veele waren van maandag 11 september tot en met vrijdag 15 september met hun pop-up redactie in Gemeenschapshuis De Lanteern Sint Willebrord. Wil je jouw verhaal over Sint Willebrord nog met ons delen? Dat kan. Stuur een mail naar [email protected] of app ons op 040-2949492.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!