Willem II heeft een nieuwe trainer: Belg Peter Maes tekent voor één seizoen

16 september om 13:00 • Aangepast vrijdag om 02:04
nl
Willem II heeft Peter Maes aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 59-jarige Belg is de opvolger van Reinier Robbemond, die anderhalve week geleden na de nederlaag tegen NAC Breda (1-4) werd ontslagen. Maes tekende een contract tot de zomer van volgend jaar, zo meldt de Tilburgse voetbalclub uit de Keuken Kampioen Divisie.
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

Oud-doelman Maes trainde in België tal van ploegen waaronder KV Mechelen, Lokeren en Racing Genk. Met die laatste twee clubs kwam hij uit in de Europa League, terwijl hij met Lokeren twee keer de Belgische beker won.

"Willem II is een historische club, de entourage in het stadion is geweldig en de faciliteiten bij de club zijn zeer professioneel", laat Maes via zijn nieuwe werkgever weten. "Na de gesprekken met Martin van Geel bleek er een goede klik te zijn tussen mij als hoofdtrainer en de club."

"Winnaarsmentaliteit hoog in het vaandel."

Volgens algemeen directeur Van Geel, die na het vertrek van Teun Jacobs sinds ruim een week ook het technisch beleid in beheer heeft, is Maes een trainer "bij wie discipline, fitheid en winnaarsmentaliteit hoog in het vaandel staan. Zijn visie en zijn manier van voetballen sluiten naadloos aan bij die van de club."

Maes was in België betrokken bij het fraudeonderzoek 'Propere Handen'. Hij trof inmiddels een schikking met de belastingdienst. "Daarmee heb ik afgelopen zomer een vervelende periode afgesloten."

LEES OOK:

Willem II ontslaat trainer Robbemond na verloren derby tegen NAC

Na trainer Robbemond vertrekt ook technisch directeur Jacobs bij Willem II

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!