Kitty is terminaal en werd vliegtuig uitgezet, nu krijgt ze toch geld terug

19 september 2023 om 18:30 • Aangepast 29 september 2023 om 02:00
nl
Bijna een maand geleden zette een piloot van Transavia de terminaal zieke Kitty Trepels uit het vliegtuig omdat ze er te ziek en te slap uit zou zien. Transavia heeft nu toegezegd dat de kosten worden vergoed en dat een bloemetje zal worden gestuurd. Het bijbehorende kaartje is bij Kitty totaal verkeerd gevallen. "Ik ben echt verbouwereerd. Dit stuur je toch niet naar een terminaal zieke?"
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

De 60-jarige Kitty uit Uden boekte in augustus een vakantie naar Menorca. Dertien jaar geleden werd bij haar borstkanker ontdekt en sindsdien heeft ze vele chemokuren gehad. Ze wilde op het Spaanse eiland Menorca afscheid nemen van vrienden die daar wonen. Dat afscheid kwam er niet omdat de piloot van Transavia vond dat ze er ziek en broos uitzag. Hij weigerde haar mee te nemen, zelfs toen een verpleegkundige aangaf dat Kitty prima kon vliegen.

Sindsdien wil Kitty dat Transavia haar tegemoet komt in de gemaakte kosten. Pas nadat de redactie van RTL Nieuws vorige week belde met de vliegtuigmaatschappij, is er contact. Er werd Kitty een bosje bloemen beloofd en er zou ook een gesprek tussen Kitty en Transavia volgen.

"Miscommunicatie? Ik ben gewoon het vliegtuig uitgezet!"

Dinsdag kreeg ze eindelijk een telefoontje van de vliegtuigmaatschappij waarin is toegezegd dat de kosten van de reis worden vergoed. "Ik vind het geld belangrijk, maar ik vind het even belangrijk dat ik van ze te horen krijg waarom ik niet mee mocht. Niet voor mezelf. Ik kan waarschijnlijk niet meer op reis, maar voor andere chronische patiënten. Dan weten ze waar ze in dit soort gevallen aan toe zijn."

Het kaartje dat Kitty ontving van Transavia
Het kaartje dat Kitty ontving van Transavia

Het beloofde bosje bloemen is dinsdag bezorgd, met bijbehorend kaartje. "Ze spreken daarin van miscommunicatie, maar ik ben gewoon het vliegtuig uitgezet!" En ook de rest van de tekst, doet Kitty de wenkbrauwen fronsen. Er wordt haar onder meer het allerbeste gewenst. "Dat schrijf je toch niet aan een terminaal zieke?" Ze snapt niet dat na alle aandacht die ze in de media heeft gehad, Transavia zo'n kaartje stuurt. "Het kan ze toch niet ontgaan zijn wat er met mij aan de hand is."

"Dan gebruik ik het geld wel voor een extra mooie uitvaart."

Alhoewel ze de reis nu toch vergoed krijgt, weet Kitty niet of ze nog wel kan gaan. "De jaren met chemokuren beginnen hun tol te eisen. Veel tijd heb ik niet meer. Maar dan geef ik het geld wel uit aan een extra mooie uitvaart", zegt ze, waarna ze hard moet lachen.

Kitty is niet het type dat bij de pakken neerzit. De bloemen van Transavia zijn al de deur uit. "Ik heb de bos meegegeven aan een vriendin die op bezoek was. Ik hoef ze niet."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!