PSV-fans missen bijna de wedstrijd tegen Arsenal maar zijn vol vertrouwen

20 september 2023 om 13:57 • Aangepast 29 september 2023 om 02:03
nl
Het was voor een paar supporters nog spannend of ze woensdagavond wel bij de wedstrijd konden zijn. Eén van de bussen die vannacht was vertrokken uit Eindhoven had pech. Op het laatste nippertje kon de boel worden gefikst en kwamen honderden supporters woensdagochtend toch aan bij het Emirates Stadium. De stemming was opperbest en er was veel vertrouwen.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Rond klokslag twaalf uur vertrokken dinsdagnacht vier bussen met honderden supporters naar Londen. Om vier uur kwamen ze aan in Calais en moesten ze zo’n vier uur wachten op de boot. Een deel van de supporters leefde die uren tussen hoop en vrees want: hun bus was kapot.

“Het was een turbulente reis”, vertelt Roy uit Eindhoven. “De bus startte niet meer. De accu was kapot. Het was nog maar de vraag of we de boot gingen halen. We hadden uiteindelijk nog vijf minuten om hem te halen toen we bij de boot aankwamen.”

Ruwe zee
Volgens Bert Fonteijn ligt het verhaal wat genuanceerder. "Vanwege de ruwe zee werd de overtocht met de veerboot even uitgesteld en moesten we wachten op het parkeerterrein. Toen we daarna groen licht kregen, startte de bus niet meteen. We kregen direct starthulp van het ferrypersoneel. Binnen twintig minuten waren we aan boord", vertelt de directeur van de busmaatschappij.

De vervoerder benadrukt dat voor de reistijd altijd een hele ruime marge wordt genomen. "Zelfs als we pas op de volgende veerboot hadden kunnen stappen, waren we nog uren voor aanvang van de wedstrijd in Londen geweest."

Het was een spannende nacht voor Roy die vooral opgelucht is. “Het was heel close. Je zit toch vol stress. Dit wil je meemaken. Ik was er vorig jaar ook maar dit jaar is het heel anders. Dit is de Champions League, hier wil je bij zijn.”

Jaco en Sjors kijken ook uit naar de rentree van hun club in de Champions League. “Het is jaren geleden dat we bij Manchester United en Bayern München op bezoek gingen. Die tijden mis je dan. Ik heb echt gehunkerd naar weer een tripje in de Champions League”, vertelt Jaco.

Sjors uit Valkenswaard is ook zielsgelukkig om PSV vanavond weer op het hoogste niveau te zien. “De afgelopen jaren baalde ik zo van die mislukte voorrondes. Als iemand er naar uitgekeken heeft ben ik het wel. Ik heb er echt naar gehunkerd.”

Vol vertrouwen
Aan vertrouwen bij de heren ook geen gebrek. Jaco voorspelt een 1-2 overwinning voor PSV. Sjors houdt het op een aantrekkelijke wedstrijd. “Het wordt 2-2 vanavond.”

Vervolgens stapt ook Daan uit de bus. Hij heeft een Mexicaanse vlag bij zich. Hij heeft een nog iets langere reis achter de rug. “Ik kom uit Dronten, dat ligt in Flevoland.” Maar een lange reis maakt hem niet uit. “Het is allemaal de moeite waard.”

LEES OOK:

Gezonde spanning bij PSV'er Jerdy Schouten voor debuut in Champions League

PSV moet volgens Bosz lef tonen bij rentree in Champions League

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!