Wethouder Den Bosch stopt na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag

21 september 2023 om 07:54 • Aangepast 29 september 2023 om 02:01
nl
Wethouder Ufuk Kâhya is woensdagavond per direct gestopt als wethouder in Den Bosch. Zijn vertrek volgt nadat hij werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Tijdens een raadsvergadering woensdagavond gaf hij aan af te treden 'met opgeheven hoofd en bezwaard gemoed'.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De wethouder lag al enkele weken onder vuur. Volgens ambtenaren van de gemeente zou Kâhya schreeuwen tegen medewerkers, ze kleineren en negeren.

In zijn afscheidsspeech van woensdagavond gaf hij aan verdrietig maar ook trots te zijn. Ook betuigde hij spijt.

"Het raakt me diep dat er mensen zijn die in gesprek met mij last hebben gehad van mijn gedrag. Dat gaat in tegen alles waar ik voor wil staan. Ik ben gepassioneerd over de opgaven van onze stad. Ik kan in mijn werk veeleisend zijn en daarmee soms onbedoeld, mensen hebben geraakt."

"Ik kan en wil daarover geen strijd aangaan. Zoiets wordt altijd een welles-nietes verhaal.”

Volgens de afgetreden wethouder zijn er ook beelden ontstaan waarin hij zich niet herkent. “Ik kan me tegenover feiten verhouden, niet tegenover deze beelden. Ik kan en wil daarover geen strijd aangaan. Zoiets wordt altijd een welles-nietes verhaal.”

Burgemeester Mikkers noemde wat er gebeurd was voor iedereen een hard gelag. Volgens Dtv Nieuws is fractievoorzitter Anton van Roosmalen van GroenLinks woedend over wat er gebeurd is.

"Een wethouder die vanuit passie en dadendrang zijn ambtenaren aanspoort waarbij het wellicht weleens wat schuurde. Daarover heeft hij ook spijt betuigd. Maar het is de organisatie blijkbaar niet gelukt om daar op een volwassen manier mee om te gaan."

Volgens hem wordt er onder de ambtenaren liever over iemand gesproken dan mét iemand. "En daardoor verliezen de stad en GroenLinks een verdomd goede wethouder."

LEES OOK: Ambtenaren klagen over Bossche wethouder Kâhya: 'Onveilige werkomgeving'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!