Overval goudtransport: drie daders cel in en ze moeten schade vergoeden

21 september 2023 om 20:35 • Aangepast 3 oktober 2023 om 02:01
nl
Drie mannen uit Eindhoven zijn in België veroordeeld tot flinke celstraffen voor een overval op een goudtransport. Daarnaast moeten ze nog een schadevergoeding van meer dan 200.000 euro betalen. De overval was in november 2022 in Vosselaar, zo'n tien kilometer over de grens bij Baarle-Nassau.
Profielfoto van Sami Kappe
Geschreven door
Sami Kappe

Belgische media spraken van een 'spectaculaire goudroof'. 'Net als een misdaadfilm', schreef de krant Het Nieuwsblad. De roof vond plaats toen de koerier bij een tankstation geparkeerd stond. Hij vervoerde voor een muntenbedrijf 400.000 euro aan goud en zilver naar Antwerpen.

Op een onbewaakt moment sloegen de dieven de achterruit van de wagen in. Het was klaarlichte dag, meerdere getuigen zagen het voor hun neus gebeuren. In hun haast lieten de dieven nog 170.000 euro aan goud op de grond vallen. Daarna scheurden ze er in een rode Fiat Panda, met Nederlands kenteken, vandoor.

Omdat er camerabeelden waren, kon hun identiteit al snel worden achterhaald. Sindsdien stonden Patrick v.d. K. (36) en Mike T. (31) uit Eindhoven internationaal gesignaleerd. Later werd de Eindhovenaar Michel B. (24) ook aan de zaak gekoppeld.

Mike T. werd in februari in het Spaanse Torremolinos opgepakt. Hij gaf toe met zijn 'maat' de buit te hebben verkocht aan een juwelier in Eindhoven. Tijdens de rechtszaak bleek T. een veelpleger. In ons land is hij al elf keer veroordeeld, vooral voor diefstallen. De hoogste gevangenisstraf ging dan ook naar hem: dertig maanden. Zijn medeplegers hebben 24 en 15 maanden cel opgelegd gekregen.

De drie mannen uit Eindhoven moeten van de rechter aan het goudbedrijf een schadevergoeding betalen van 201.250 euro.

LEES OOK: Man berooft goudkoerier en wordt opgepakt in Torremolinos

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!