Video

Sep (13) uit Tilburg wint samen met Jasmijn (14) Junior Songfestival

23 september 2023 om 20:15 • Aangepast 3 oktober 2023 om 02:02
nl
Sep Jansen uit Tilburg heeft samen met Jasmijn Torrico uit Amersfoort het Junior Songfestival gewonnen. Het duo kreeg zaterdagavond zowel van de kinder- als vakjury twaalf punten. Ook het publiek stemde massaal op Sep en Jasmijn en gaf ze twaalf punten. De twee mogen later dit jaar Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Junior Songfestival in Nice.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Met het nummer 'Holding on to you' haalden Sep en Jasmijn het maximale aantal punten binnen. Als beloning mogen ze zondag 26 november optreden tijdens de Europese finale in het Franse Nice.

Uit hun dak
Op het moment dat bekend werd dat de twee gewonnen hadden, gingen Sep en Jasmijn compleet uit hun dak en kwamen ze eigenlijk niet meer uit hun woorden. Jasmijn was zo blij en emotioneel dat ze wat moeite had om het winnende nummer nogmaals te zingen, maar ze herpakte zich snel met Sep.

"Ik kan het nog steeds niet geloven, maar ik ben zo blij", vertelt Sep later op de avond. "Mijn telefoon is echt ontploft met berichtjes en felicitaties. Iedereen wil ook op de foto nu." De Tilburgse tiener begint voorzichtig te beseffen dat hij naar Nice gaat. "Dat vind ik best eng, ook om je land te vertegenwoordigen. Al vond ik het vanavond toch heel spannend."

Het nummer waarin Nederlands en Engels worden afgewisseld, gaat over twee vrienden die zich afvragen of er misschien wel meer dan vriendschap in zit. In het geval van Sep en Jasmijn is dat niet zo, zij zijn en blijven gewoon vrienden. Dat werd tijdens het Junior Songfestival nog eens benadrukt.

'Niet makkelijk'
'Holding on to you' is een krachtig dancenummer dat wel wat weg heeft van de vroegere hits van de DJ en producer David Guetta uit Frankrijk. Zowel in de videoclip als tijdens het optreden werd er flink gedanst door Sep en Jasmijn. "Dit is echt heel goed, want het is niet zo makkelijk om zo te zingen en tegelijkertijd te dansen", merkte jurylid en acteur Soy Kroon op tijdens de finale.

Jasmijn en de Tilburgse Sep tijdens hun optreden (foto: AVROTROS).
Jasmijn en de Tilburgse Sep tijdens hun optreden (foto: AVROTROS).

Ook de andere juryleden waren vol lof over het optreden van het duo. Zangeres MEAU kreeg het gevoel dat Sep en Jasmijn ondanks het vele dansen steeds beter werden tijdens het nummer. "Heel vet, ik ben omver geblazen en het is echt af."

Passie
De Tilburgse Sep vindt het eigenlijk vooral leuk om te zingen. Zijn moeder weet niet beter dan dat hij, sinds hij peuter is, de hele dag zingt. Sep deed audities voor musicals zoals Mees Kees. Een half jaar lang speelde hij in theatervoorstellingen en daarna gaf hij zich op voor het Junior Songfestival.

Bij de tweede auditieronde voor het songfestival leerde hij Jasmijn Torrico uit Amersfoort kennen. De organisatie liet ze samen zingen: “Dat was heel gezellig, we hadden wel een klik.”

Optreden
Sep en Jasmijn zongen samen 'Holding on to you', werden geselecteerd en zaten sindsdien in een strak schema vol repetities en voorbereidingen. Ook traden ze overal op, van scholen tot grote podia zoals het Tina Festival. “Dat vond ik echt superleuk, ik kreeg er heel veel energie van”, vertelde Sep de week voor de finale die hij dus nu samen met Jasmijn gewonnen heeft.

Eerder vertelde Sep ons hoe gaaf hij het zou vinden als hij zou winnen:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.