Video

Erfenis moet naar familie van Chris Grinwis, vinden ze in Halsteren

26 september 2023 om 14:37 • Aangepast 6 oktober 2023 om 02:01
nl
Veel inwoners van Halsteren leven enorm mee met de familie Grinwis. Al jaren, maar zeker nu zijn voormalige geliefde Yvon K. maandag zelfmoord heeft gepleegd. De erfenis van Chris Grinwis moet naar zijn familie gaan en niet naar die van haar, menen veel inwoners van het dorp.
Profielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

“Heel schokkend, die zelfmoord”, knikt een vrouw die net supermarkt Plus in Halsteren wil binnengaan. Chris Grinwis was jaren eigenaar van deze dorpssupermarkt. Hij runde samen met zijn vrouw Mia de super in de Dorpsstraat. Veel inwoners van Halsteren kenden ze dan ook goed.

“Ik hoop dat ze een goede beslissing nemen over het geld dat vrijkomt, over de erfenis”, begint deze vrouw meteen. “Ik hoop dat het naar de familie van Grinwis gaat.”

"Ik heb Chris en Mia ook gekend. Heel lieve mensen."

Chris en Mia waren meer dan veertig jaar samen. Grinwis had zelf geen kinderen, maar zijn vrouw Mia had die wel.

Inmiddels staat het huis van Chris en Mia in Halsteren te koop voor 735.000 euro. De opbrengst is uiteindelijk voor de erfgenamen.

De voormalige supermarkteigenaar verloor zijn vrouw in mei 2020 en daarna kreeg hij meteen een relatie met Yvon. Hij was zo weg van Yvon dat Grinwis zijn testament veranderde. Hij bepaalde dat al zijn bezittingen naar Yvon K. moesten gaan. Nu zij dood is, erven haar kinderen al haar bezittingen, inclusief wat zij van Chris Grinwis geërfd heeft.

Het ligt het meest voor de hand dat de dochter van Yvon alles erft. Yvon vertelde tijdens haar rechtszaak dat ze met haar dochter erg close was. Met haar andere kinderen is het contact verbroken.

Een andere man in Halsteren begint ook meteen over die erfenis. “Ik hoop dat het geld niet naar haar nabestaanden gaat”, zegt hij. Er wordt in het dorp veel over zaak gesproken. Al jaren, eigenlijk. Ik heb Chris en Mia ook gekend. Heel lieve mensen. Mijn kinderen hebben nog hier in de Plus gewerkt.”

Ook andere mensen op straat in Halsteren zijn het met hem eens. Een man zegt: “Vreselijk mens, die Yvon K., al kende ik haar niet. Chris’ eerste vrouw Mia kende ik wel. Heel aardige vrouw. Dat haar familie en die van Chris het geld krijgen, dat wens ik ze toe en niet die vreselijke vrouw.”

“Yvon K. had vast moeten zitten. Uit zelfbescherming.”

Een andere man vindt het stom dat justitie een moordverdachte vrij had gelaten. Yvon K. mocht thuis de uitspraak afwachten. “Ze had vast moeten zitten. Uit zelfbescherming”, meent hij. “Ze is nu nog steeds onschuldig en zal niet meer veroordeeld worden.”

“Heel raar”, vindt hij. “Die erfenis. Onverteerbaar voor de nabestaanden. Maar ja, de rechter kan de wet niet veranderen en kan de beslissing van Chris om Yvon erfgename te maken, niet herroepen.”

LEES OOK: Door plotse dood van Yvon K. wordt waarheid over 'gifmoord' nooit duidelijk

Wachten op privacy instellingen...
Hulpdiensten bij het huis van Yvon K. in Tilburg (foto: Toby de Kort/ SQ Vision).
Hulpdiensten bij het huis van Yvon K. in Tilburg (foto: Toby de Kort/ SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!