Boris kijkt alleen maar Netflix in bed, dus neemt z'n vader hem mee op reis
Het is de interesse in de Eerste Wereldoorlog waarmee Jeroen zijn zoon uit bed krijgt. Ze gaan naar Verdun in Frankrijk en Ieper in België. Die reis krijgt een vervolg als ze in 2016 naar Texas gaan tijdens de aanloop naar de presidentsverkiezingen die worden gewonnen door Donald Trump. Jeroen beschrijft hoe zijn zoon, toen 18 jaar oud, daar bij elk motel eerst de wificode vraagt en dan in bed gaat liggen met zijn telefoon. Net als thuis. "Eenzaamheid is overal hetzelfde."
Het maakt allemaal een vergeefse indruk in een decor dat Amerikaanser is dan Amerikaans. NRC vatte de strip in een positieve recensie scherp samen: "Een verhaal dat ons overal brengt, maar niet veel verder." Vader en zoon De Leijer werken dan wel samen, maar ook langs elkaar heen en ook de reis naar Amerika brengt hen niet merkbaar dichter bij elkaar.
Toch gebeurt er wel iets na die reis. Boris schrijft mee aan het boek en dat geeft hem richting in het leven. Hij volgt nu de opleiding Creative Writing op de kunstacademie ArtEz in Arnhem. De tijd van doelloos Netflixen, door Jeroen 'Flutflix' genoemd, is voorbij.
Verder in KRAAK:
- Advocaat Mark van Raak. Hij staat de familie Grinwis bij in de gifmoordzaak tegen Yvonne K. uit Tilburg. Die kreeg deze week een bizarre ontknoping met de zelfmoord van Yvonne K.
- Redacteur Arianne de Jong van Omroep Brabant was beroepsmatig al veel met corona bezig. Maar de ziekte denderde haar leven pas echt binnen toen haar broer John eerst de ziekte ontkende en er daarna aan overleed.
KRAAK wordt elke zondag om 12 uur live uitgezonden en daarna herhaald. Het programma is ook online terug te zien en via Brabant+.