Liveblog

112-nieuws: overval blijkt toch vergissing • busje met pech verliest lading

30 september 2023 om 20:46 • Aangepast 13 oktober 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.47

Dit liveblog is gesloten.

20.39

Overval blijkt loos alarm

Een man aan de Prins Bernhardlaan in Vught dacht dat hij iemand hoorde in of bij zijn huis. Hij belde de politie die meteen met vijf wagens naar zijn huis kwam. Met een politiehond erbij werd de hele omgeving uitgekamd. Maar van een inbreker of overvaller was geen enkel spoor. De conclusie van de politie was dat de man zich moet hebben vergist.

De politie kwam met veel agenten naar het huis van de man (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
De politie kwam met veel agenten naar het huis van de man (foto: Bart Meesters/SQ Vision).
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
19.20

De 80-jarige vrouw is weer terecht

De 80-jarige vrouw die werd vermist in Oosterhout, is weer terecht. Ze is in goede gezondheid gevonden, zo laat de politie weten.

19.05

80-jarige vrouw vermist in Oosterhout

Een vrouw van 80 jaar is vermist in Oosterhout, dat meldt de politie. De vrouw is te voet vertrokken uit de omgeving Tilburgseweg. De politie deelt ook een beschrijving: de vrouw heeft grijs/bruin sluik haar tot de schouders. Ze draagt een crèmekleurige jas en schoenen en een donkere broek. Ze heeft een zwarte tas bij zich. Mensen die de vrouw zien, wordt gevraagd 112 te bellen.

17.41

Gewonde man gevonden langs de A59

Langs de A59 bij Raamsdonksveer is een gewonde man gevonden. Het is niet bekend wat er met hem is gebeurd of hoe hij daar terecht is gekomen. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of misschien met een camera in de auto beelden hebben gemaakt.

De man was aanspreekbaar en is met een beenwond naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
17.31

Twee auto's op elkaar gebotst in Breda

Op de kruising van de Emerparklaan en de Peerdsbroek in Breda zijn vanmiddag twee auto's op elkaar gebotst. De mensen die in de auto's zaten, zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Maar er raakte niemand ernstig gewond.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
17.15

Bestelbusje met pech verliest lading tijdens het bergen

Een bestelbusje dat met pech stil kwam te staan op de John. F. Kennedylaan in Eindhoven, is tijdens het bergen zijn lading verloren. Tijdens het bergen bleek namelijk dat de sloten niet in orde waren en dat de lading niet gezekerd was. Ook had de chauffeur kort daarvoor nog de deuren opengedaan, schrijft een weginspecteur op X. Gevolgd: een lading van plastic bakjes met vlees over de weg.

Foto: via X @wis_robertvdA
Foto: via X @wis_robertvdA
16.36

Fietsster geraakt door auto in Bergen op Zoom

Een vrouw op een fiets (19) is aangereden door een automobilist op de Schietbaan in Bergen op Zoom. Het ongeluk gebeurde rond kwart voor twee. De fietsster is naar het ziekenhuis gebracht. Ook hier was de automobilist vermoedelijk onder invloed van alcohol.

16.33

Automobilist (76) schept voetganger (78)

Een 76-jarige automobilist heeft vanmiddag een voetganger (78) geschept terwijl ze het zebrapad overstak. Dat gebeurde op de Schijfse Vaartkant in Rucphen. Dat meldt de politie. De bestuurder had vermoedelijk alcohol gedronken. Hoe het met de vrouw is die werd geraakt, is niet bekend.

16.14

Man uit Steenbergen zwaargewond bij motorongeluk

Een 27-jarige man uit Steenbergen is vanmiddag zwaargewond geraakt bij een motorongeluk. Hij viel met zijn motor op de Marconiweg in Tholen, in Zeeland. Er waren geen auto's of andere voertuigen bij het ongeluk betrokken. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

15.54

Twee ongelukken op dezelfde plek

Op de N397 bij Eersel zijn vanmiddag twee ongelukken gebeurd op precies dezelfde plek. Eerst was er een kop-staart-botsing met twee auto's. En vervolgens botsten ook een auto en een motorrijder op elkaar. De motorrijder moest in de ambulance worden nagekeken.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
13.08

Klimaatdemonstratie bij ING-kantoor Eindhoven

Demonstranten van Extinction Rebellion hebben vanochtend de ramen van het ING-gebouw in de Eindhovense binnenstad met olie besmeurd. Daarnaast ketenden ze zich vast bij het gebouw. Ze protesteerden zo tegen het subsidiëren van fossiele brandstoffen en de fossiele industrie.

LEES OOK: Klimaatactivisten bekladden ING-kantoor in Eindhoven met olie

ING-kantoor, besmeurd met olie (Foto: Petra Schmitz)
ING-kantoor, besmeurd met olie (Foto: Petra Schmitz)
13.04

Verkeerscontrole: man heeft 7 jaar cel tegoed

Tijdens de grootscheepse verkeerscontrole die gistermiddag en -avond plaatsvond in het centrum van Den Bosch werden vijf bestuurders bekeurd omdat ze onder invloed waren. Er werd voor bijna 12.500 euro aan belastingschuld geïnd. Daarnaast werd iemand aangehouden die nog zeven jaar cel tegoed heeft in België en negentig dagen in Nederland.

10.52

Hotel Helmond ontruimd

Het Fletcher Hotel aan de Scheepsboulevard in Helmond werd vanochtend ontruimd. Zo'n honderd mensen werden uit het gebouw gehaald. Dit gebeurde nadat in de wellnessruimte van het hotel tien liter chloor in contact kwam met een andere stof. Dit veroorzaakte een chemische reactie. Vanwege de dampen die vrijkwamen, moesten zes mensen worden nagekeken door ambulancepersoneel. Met welke stof het chloor in contact kwam, is nog niet bekendgemaakt.

Diverse hulpdiensten kwamen zaterdagochtend naar het Fletcher Hotel in Helmond (foto: SQ Vision).
Diverse hulpdiensten kwamen zaterdagochtend naar het Fletcher Hotel in Helmond (foto: SQ Vision).
10.15

Man overreden in Breda

Een man is afgelopen nacht in Breda overreden door twee mannen in een auto. Volgens de politie gebeurde dit 'vermoedelijk bewust'. Het slachtoffer is een 58-jarige man uit Wernhout. De aanrijding vond plaats op een klein bedrijventerrein aan de Kleine Krogt.

LEES OOK: Man bewust overreden in Breda, twee verdachten opgepakt

09.43

Meisje aangehouden na stelen vapes

Een 16-jarig meisje uit Breda is gisteren aangehouden omdat ze samen met wat andere jongeren acht vapes uit een marktkraam zou hebben gestolen. Een pakje vapes is teruggevonden. De politie doet onderzoek.

09.23

Man gewond nadat scootmobiel omslaat op kruising

Een man in een scootmobiel is vanochtend vroeg ernstig gewond geraakt op de kruising van de Veldmaarschalk Montgomerylaan met de Onze Lieve Vrouwestraat in Eindhoven. Volgens de officier van dienst van de politie negeerde het slachtoffer vermoedelijk een rood verkeerslicht. Toen hij een stadsbus zag aankomen, zou hij geprobeerd hebben uit te wijken. Daarbij sloeg de scootmobiel om en werd hij uit de scootmobiel geslingerd. Het slachtoffer met spoed in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Scootmobiel slaat om op kruising, man ernstig gewond

09.12

Grote verkeerscontrole in Den Bosch

In het centrum van Den Bosch, langs de Zuid-Willemsvaart, vond gisteren van vier uur 's middags tot elf uur 's avonds een grootscheepse verkeerscontrole plaats. Er stond een scanauto van de Belastingdienst, de politie was aanwezig en ook de gemeente. Alle automobilisten die moesten stoppen moesten een blaas- of drugstest ondergaan, zag een 112-correspondent. De controle trok heel wat bekijks.

De verkeerscontrole in Den Bosch duurde urenlang (foto: Bart Meesters).
De verkeerscontrole in Den Bosch duurde urenlang (foto: Bart Meesters).
08.47

Tilburger verdacht van zeker 3 auto-inbraken

Een 21-jarige Tilburger is gisternacht aangehouden nadat iemand hem het portier van een bestelbus zag openbreken op de Hoevensekanaaldijk in Tilburg. Op de achterbank van de auto van de Tilburger vonden agenten gestolen tuingereedschap. De man werd daarop vastgezet. De politie verdenkt de man inmiddels van drie inbraken in bestelauto's. Het onderzoeksteam zag namelijk een relatie met twee internetaangiftes van inbraken in een bestelauto in Oisterwijk en Helvoirt. Ook daarbij werd gereedschap weggenomen.

04.35

Brand schuur in Eindhoven

In een schuur aan de Clematisstraat in Eindhoven woedde afgelopen nacht brand. Het vuur werd rond vier uur 's nachts ontdekt. Om kwart over vijf 's nachts had de brandweer het vuur onder controle. De brandweer zette twee blusvoertuigen en een hoogwerker in om de brand te bestrijden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!