Video

Doelman Etienne Vaessen bij kennis naar ziekenhuis: 'Was geen hartfalen'

1 oktober 2023 om 00:29 • Aangepast 13 oktober 2023 om 02:06
nl
RKC-doelman Etienne Vaessen was bij kennis toen hij zaterdagavond naar een ziekenhuis werd gebracht. Dat zei de algemeen directeur van de Waalwijkse club, Frank van Mosselveld zaterdagavond laat. Even daarvoor werd de keeper gereanimeerd op het veld, na een harde botsing met Ajax-speler Brian Brobbey. Volgens Van Mosselveld was er geen sprake van hartfalen bij de keeper.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

"Hij was een behoorlijke tijd out op het veld", vertelde Van Mosselveld zaterdag tegen ESPN, na het gestaakte Eredivisieduel van RKC met Ajax. De stand was toen 2-3. Vaessen was na 84 minuten spelen hard in botsing gekomen met Brobbey. Hierbij ging het meteen helemaal mis. De keeper raakte bewusteloos en dat zag er aanvankelijk slecht uit.

Toegesnelde medici bogen zich over hem heen en begonnen op het veld te reanimeren. De doelman werd met doeken afgeschermd van publiek en camera's. Ploeggenoten van hem en spelers van Ajax vormden een haag om hem heen om het zicht te belemmeren. "Maar het ging niet om hartfalen", zegt Van Mosselveld nu achteraf. "Maar dat is het protocol. We weten allemaal wat er met Nouri gebeurd is. Sindsdien is dat protocol aangescherpt." De jonge Ajacied Abdelhak Nouri kreeg in 2017 een hartstilstand op het veld en liep daardoor ernstige hersenschade op.

"Hij weet totaal niet meer wat er gebeurd is. Maar hij reageerde in ieder geval weer."

Uiteindelijk is Vaessen met een brancard naar de kleedkamer gebracht. "Daar hebben ze een check gedaan. Vervolgens is hij bij kennis naar een ziekenhuis gebracht voor scans."

Inmiddels is Vaessen weer aanspreekbaar, zegt de algemeen directeur. "Ja, hij was aanspreekbaar, maar hij weet totaal niet meer wat er gebeurd is", vertelt Van Mosselveld. "Maar hij reageerde in ieder geval weer."

De wedstrijd van RKC tegen Ajax werd zaterdagavond enige tijd na de botsing definitief gestaakt. Spelers waren enorm aangedaan door wat er zich op het veld had afgespeeld. Ze konden de ontmoeting niet uitspelen. "Ze waren enorm gebroken. Je kunt je voorstellen wat voor impact zoiets heeft", zegt de algemeen directeur van RKC. "We hebben met elkaar besloten dat de wedstrijd uitspelen niet mogelijk was."

LEES OOK: RKC-keeper Vaessen gereanimeerd op het veld, wedstrijd definitief gestaakt

Hier zie je hoe de botsing gebeurde:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!