Liveblog

112-nieuws: gewapende overval op pizzazaak • man (55) vermist

2 oktober 2023 om 21:07 • Aangepast 13 oktober 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.55

Dit liveblog is gesloten

22.40

Gewapende overval op pizzazaak

Een gewapende overvaller heeft vanavond rond tien uur toegeslagen bij Domino's Pizza aan de Burgemeester van Hoofflaan in Veldhoven. De overvaller bedreigde een medewerker met een mes. Onduidelijk is of hij iets heeft buitgemaakt. Voor zover bekend raakte er bij de overval niemand gewond. De overvaller is er op een lichtgekleurde scooter vandoorgegaan. Hij droeg donkere kleding.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
20.53

Man (55) vermist

Een 55-jarige man uit Roosendaal is sinds gisteren vermist. Hij werd het laatst gezien toen hij thuis vertrok met zijn auto, een lichtblauwe Hyundia Getz. Zijn familie maakt zich zorgen omdat hij de laatste tijd depressief was, zo laat de politie weten. Toen hij thuis vertrok, droeg hij een zwarte spijkerbroek, een zwart shirt, een zwart leren jack en witte schoenen.

19.30

'Stepper' meldt zich

De man die er vanmiddag in Etten-Leur op zijn elektrische step vandoorging nadat hij een stopteken van de politie negeerde, heeft zich inmiddels op het bureau gemeld. Het gaat om een jonge man uit Etten-Leur. Hij ontkent dat hij elektrisch heeft gereden, zo laat de politie weten. Ook gaf hij aan dat hij het stopteken niet heeft gezien. De jongeman is uiteindelijk met twee bekeuringen op zak naar huis gestuurd. "Het rijden op elektrische steps is niet toegestaan", benadrukt de politie.

19.20

A2 weer vrij

De A2 bij Zaltbommel is weer vrij nadat er rond half zes een ongeluk gebeurde. De vertraging van Den Bosch in de richting Utrecht neemt dan ook af. Dat geldt ook voor de kijkersfile in de richting van Den Bosch.

18.15

Megafile op A2 van Den Bosch richting Utrecht

Wil je op dit moment onze provincie vanuit Den Bosch via de A2 verlaten dan moet je rekening houden met een enorme file. De file wordt veroorzaakt door een ongeluk dat rond half zes gebeurde bij het Gelderse Zaltbommel. Twee rijstroken in de richting Utrecht zijn dicht. Dit zorgt rond kwart over zes voor een vertraging van ruim anderhalf uur. Vanaf knooppunt Vught is een omleiding ingesteld via de A59, A50 en A15. Wanneer de A2 weer kan worden vrijgegeven, is nog niet duidelijk.

Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
18.00

Pech voor gloednieuwe auto's

Op de A27 bij Hank staat een vrachtwagen die meerdere nieuwe auto's vervoert met pech. De rechterrijstrook in de richting Gorinchem is dicht. Om de vrachtwagen weg te krijgen moet er een zware berger komen. Rond half zeven verwacht Rijkswaterstaat de weg weer vrij te kunnen geven.

Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
Foto: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.
17.32

4 aanhoudingen voor ontvoering en mishandeling

Voor het ontvoeren en mishandelen van een man van 36 uit Helmond zijn vanochtend vier verdachten aangehouden. Een en ander gebeurde op 24 maart toen het slachtoffer 's avonds met een vriend richting de parkeerplaats aan de Ter Heidestraat in Helmond liep. Op dat moment werd hij door onbekende mannen in een busje getrokken en ontvoerd.

LEES OOK: Ontvoering waarbij slachtoffer werd toegetakeld: 4 mannen aangehouden

16.52

Vlammen slaan uit schuur bij huis

In een schuur bij een woonboerderij aan de Oirschotseweg in Moergestel is vanmiddag brand uitgebroken. De vlammen sloegen aan alle kanten uit de schuur. Ook was er veel rook te zien. De woonboerderij heeft een rieten kap. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg. Om kwart over vijf had de brandweer alles onder controle en werd het sein brand meester gegeven.

Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
16.00

Hooibrand weer uit

De hooibrand in het Bossche Broek die vanochtend weer oplaaide is uit. Dat meldt de gemeente. Bij het blussen van de brand is opnieuw rook vrijgekomen. Wel minder dan gisteravond. Heb je nog last van de rook dan blijft het advies deuren en ramen dicht te houden en de ventilatie uit te zetten.

LEES OOK: Hooibrand in Den Bosch laait weer op, opnieuw veel rook

15.32

Man op step weet te ontkomen

De politie heeft vanmiddag in Etten-Leur de achtervolging ingezet op een man op een elektrische step. Dit nadat hij een stopteken van de politie negeerde. De man op de step ging er vandoor en wist te ontkomen. In zijn vlucht verloor hij twee telefoons. Wanneer hij zich met zijn ID-bewijs meldt op het bureau kan hij de telefoons ophalen, zo laat de politie weten.

Foto: Politie Basisteam Weerijs.
Foto: Politie Basisteam Weerijs.
13.15

Fietser ernstig gewond na botsing

Op de Rouppe van der Voortlaan in Ulvenhout is maandag rond middaguur een driewielige motor met een fietser gebotst. De fietser is daarbij zwaargewond geraakt. Ook de bestuurder van de motor is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Fietser raakt ernstig gewond na botsing met motor

12.30

Man zwaargewond na botsing met lesauto

Op de kruising van de Belgiëstraat met de Portugalstraat in Kaatsheuvel is maandagochtend een man op een scooter zwaargewond geraakt. De scooter botste met een lesauto.

LEES OOK:
Scooterrijder zwaargewond na botsing met lesauto

09.09

Brand Den Bosch laait op

De hooibrand in het Bossche Broek die zondagavond voor rook- en stankoverlast zorgde in Den Bosch is maandagochtend opnieuw opgelaaid. De brandweer is de hooistapel opnieuw aan het blussen. Zondagavond werd een NL-Alert verstuurd vanwege de brand. De brandweer was tot in de nacht bezig met blussen.

LEES OOK: Stinkende rookwolken trekken over stad nadat stapel gemaaid gras vlam vat

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
08.56

Persoon te water

De hulpdiensten hebben zojuist iemand uit het kanaal gehaald in Oosterhout. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd, maar het slachtoffer werd door toegesnelde hulpdiensten op het droge geholpen. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoek hoe het slachtoffer in het water terecht is gekomen. De weg werd afgesloten.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
06.19

Auto brandt uit bij Boxmeer

Een auto is afgelopen nacht uitgebrand op de A73 bij Boxmeer. Dit gebeurde op de vluchtstrook. Bij de autobrand is niemand gewond geraakt. Wel raakte het asfalt beschadigd. Dat moet hersteld worden. Een berger heeft de uitgebrande auto meegenomen.

De auto brandde uit op de A73 bij Boxmeer (foto: X/Wis_Robert).
De auto brandde uit op de A73 bij Boxmeer (foto: X/Wis_Robert).
01.32

Auto raakt vangrail A50

Een automobilist is afgelopen nacht met zijn auto gecrasht tegen de vangrail langs de A50 bij Sint-Oedenrode. De vangrail raakte hierbij aanzienlijk beschadigd en moest gerepareerd worden. De bestuurder ging er na de crash vandoor. Er zou volgens een weginspecteur van Rijkswaterstaat geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken zijn geweest.

De vangrail raakte bij de crash op de A50 bij Sint-Oedenrode aanzienlijk beschadigd (foto: X/Wis_Robert).
De vangrail raakte bij de crash op de A50 bij Sint-Oedenrode aanzienlijk beschadigd (foto: X/Wis_Robert).
23.32

Gevangene gewond bij celbrand PI Vught

Een gevangene is gisteravond gewond geraakt bij een brand in een cel in de gevangenis in Vught. De gevangene kreeg ademhalingsproblemen vanwege de rook. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio was er sprake van een brandend matras. De melding van de brand kwam iets na halftien binnen bij de hulpdiensten. Waar de brand precies woedde, is niet bekendgemaakt. De gevangene werd onder begeleiding van diverse bewakers in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Brand in cel gevangenis Vught, gedetineerde ademde rook in

De gevangene is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht (foto: Bart Meesters).
De gevangene is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht (foto: Bart Meesters).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!