Video

John werd overvallen na een afspraak via datingapp Grindr: ‘Ontzettend laf'

2 oktober om 12:26 • Aangepast 13 oktober om 02:03
nl
De overvallers die zondagavond in Dongen een huis overvielen aan de Jan Mertenslaan, hadden een afspraak met de bewoner gemaakt via de homo-datingapp Grindr. Dat vertelt de bewoner van het huis, John, aan Omroep Brabant. "Als je dit doet met als doel iemand in elkaar te slaan omdat-ie homo is, wat bezielt je?!"
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Zondagavond rond half zeven kreeg de 55-jarige John een berichtje via Grindr. "Een jongen uit deze regio sprak me aan. Ik had hem nooit eerder gesproken, maar voor ik het wist waren we anderhalf uur aan het chatten." Al snel bleek dat de man thuis langs wilde komen. "Maar ik dacht: ik geef niet meteen mijn huisnummer."

In eerste instantie dacht John dat het grootspraak was. "Hij vroeg nog of ik een hond had. Hij zei dat hij allergisch was. Achteraf probeerde hij natuurlijk gewoon de situatie in te schatten." Daarna volgde een radiostilte. "Dus ik dacht: dit is gewoon fake." Toen was daar ineens een nieuw berichtje: "Hij zei dat hij vertraging had. Toen hij een foto stuurde van zijn locatie, bleek dat hij in mijn straat stond."

"Ze begonnen met vuisten in m'n gezicht te slaan."

Toen ging de deurbel. In de deuropening stond een jongeman van 'halverwege de twintig'. "Hij lachte even naar me. Maar toen ik de deur verder opende, spoot hij pepperspray in m'n gezicht. Daarna kreeg ik een klap en zag ik ineens dat er een tweede man achter hem aan kwam. Ze begonnen met vuisten in m'n gezicht te slaan."

Dit alles speelde zich af in de hal van John's huis. "Ik dook ineen en ben heel hard gaan gillen. Ik dacht: ik moet aandacht trekken. Voor mijn gevoel duurde de aanval maar vijftien of twintig seconden." Verblind door de pepperspray probeert John weg te komen. Hij weet uiteindelijk de voordeur dicht te krijgen. "Ik bleef maar gillen. Daar schrokken ze van, denk ik. Ze zijn weggerend richting de voetbalclub."

"Ik heb getwijfeld om 112 te bellen."

John strompelde voor hulp naar buiten. "Maar niemand hoorde het of kwam naar buiten. Mijn ogen begonnen zo te prikken en te branden. dat ik weer naar binnen, naar de kraan, ben gerend." Voordat hij hulp inschakelde, aarzelde John. "Ik heb een seconde getwijfeld om 112 te bellen. Schaamte misschien?"

De politie en ambulance waren er snel. "Ik ben geholpen aan mijn verwondingen." Een dag later zijn blauwe plekken en bulten boven John's ogen bij zijn wenkbrauwen zichtbaar.

John voelt zich verraden. "Als je op zo’n site gaat om mensen aan te vallen, dan ben je echt ziek." Slachtofferhulp komt later vandaag langs om de Dongenaar te ondersteunen. "Ik moet geholpen worden, maar zij ook. Dit is echt zo'n ontzettend laffe daad."

De daders gingen er na de overval vandoor, de politie deed onderzoek in de straat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!