Liveblog

112-nieuws: zoekactie naar vermiste vissers • aanslag op schoenenwinkel

3 oktober om 19:43 • Aangepast 13 oktober om 02:07
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.16

Zoektocht naar vermiste vissers op Volkerak gaat door

De hulpdiensten gaan ondanks de ingevallen duisternis door met het zoeken naar twee vermiste vissers op het Volkerak. De politie gaat er vanuit dat beide slachtoffers zijn verdronken, maar zetten alles op alles om hun lichamen te bergen. Eerder op de dag sloeg hun bootje door onbekende oorzaak om op het water. In het vaartuig zaten nog twee andere opvarenden. Een van hen kwam om het leven, de tweede werd levend uit het water gehaald.

Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
19.30

Mogelijk aanslag op schoenenwinkel voorkomen

Afgelopen zondag is mogelijk voorkomen dat een man brand zou stichten bij schoenenwinkel Peijnenburg in Oss. Hij werd daar tussen zes uur en half acht ‘s avonds betrapt toen hij vermoedelijk met een molotovcocktail in de weer was, zo maakte de politie vandaag bekend. De recherche onderzoekt of er een verband is tussen deze poging en de beschieting van de zaak op 15 september. Van de betrapte man is een signalement bekend. Hij had zwart haar, een donkere baard, was licht getint en had donkere ogen. Mogelijk was hij van Turkse komaf.

18.45

Massale zoekactie na dodelijk ongeluk met bootje

Op het Volkerak bij Dinteloord is dinsdag aan het eind van de middag een vissersboot omgeslagen. Hierbij is zeker één persoon om het leven gekomen. Mogelijk heeft het ongeluk nog twee dodelijke slachtoffers geëist. Een vierde opvarende kon worden gered. Het gaat volgens de politie vermoedelijk om Duitsers. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt om de twee vermiste slachtoffers te bergen.

Grote inzet om de slachtoffers op te kunnen sporen (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Grote inzet om de slachtoffers op te kunnen sporen (foto: Christian Traets/SQ Vision).
16.52

Hinder voor treinverkeer tussen Eindhoven en Helmond

Tussen Eindhoven Centraal en Helmond is er vertraging en rijden er minder treinen door een persoon op het spoor. Dat meldt de NS. De hinder zal vermoedelijk nog tot kwart voor zes gaan duren.

16.13

Twee auto's botsen op elkaar in Waalwijk

Op de kruising van de Groenstraat met de Taxandriaweg in Waalwijk zijn vanmiddag rond drie uur twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen. Daarbij raakte een persoon gewond. Deze is naar het ziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf geborgen. De Taxandriaweg ging korte tijd dicht voor de afhandeling van het ongeval.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
16.08

Rijkswaterstaat verwacht drukke avondspits

Net als vanochtend verwacht Rijkswaterstaat vanavond een drukke spits. Landelijk staat er nu meer dan 200 km file. Dit komt vooral door verkeersdrukte en enkele incidenten. Zoals een ongeval op de A2 richting Den Bosch bij knooppunt Oudenrijn. Wie op pad gaat, krijgt het advies om voor vertrek te kijken op de website van Rijkswaterstaat.

15.47

F-16 maakt voorzorgslanding op Volkel

Een piloot van de Koninklijke Luchtmacht heeft vanmiddag rond drie uur een voorzorgslanding gemaakt op vliegbasis Volkel. Aanleiding was een mogelijk technisch mankement. Volgens standaardregels rukken bij zo'n landing de hulpdiensten uit. Ze hoefden verder niet in actie te komen. Het toestel, een F-16, landde veilig en de piloot bleef ongedeerd.

Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
15.30

Verdachte in moordzaak Peter van Dongen langer vast

De 18-jarige verdachte in het onderzoek naar de moord op Peter van Dongen in Helvoirt is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de man nog zeker veertien dagen langer vast blijft zitten. Dat laat het Openbaar Ministerie weten.

LEES OOK: Beloning van 15.000 euro voor gouden tip in moordzaak Peter van Dongen

15.19

Mobiele Eenheid oefent op vliegbasis Volkel

De politie oefent vandaag en morgen met de mobile eenheid op vliegbasis Volkel. De oefeningen starten in de middag en eindigen uiterlijk om middernacht. De mogelijkheid bestaat dat de oefeningen hoorbaar zijn in de omgeving. De politie en de Koninklijke Luchtmacht proberen de geluidsoverlast tot een minimum te beperken, zo laten ze weten op X. Op 10, 11, 24 en 25 oktober wordt opnieuw geoefend.

12.57

Gas vrijgekomen bij inkuilen van maïs

Bij een voerkuil bij een boerderij aan de Voederheil in Zeeland zijn vanmiddag giftige gassen vrijgekomen. Dit gebeurde bij het inkuilen van maïs. Het ging niet om, wat eerder wel werd gemeld, om blauwzuurgas. Bij hoge concentraties is dat vrijwel meteen dodelijk, maar volgens de brandweer was dit hier niet van toepassing.

Volgens de brandweer leverde de situatie bij de boerderij in Zeeland geen gevaar op (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
Volgens de brandweer leverde de situatie bij de boerderij in Zeeland geen gevaar op (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
Bij een voerkuil bij een boerderij in Zeeland hing blauwzuurgas (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
Bij een voerkuil bij een boerderij in Zeeland hing blauwzuurgas (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
13.25

Vrachtwagen rijdt tegen spoorbrug

Tussen Tilburg en Boxtel en tussen Tilburg en Den Bosch reden van een tot drie uur dinsdagmiddag geen treinen vanwege een beschadigde spoorbrug. Er was een vrachtwagen tegen de brug, die de Spoorlaan met de Noordstraat verbindt, aangereden. Er werd een aannemer gestuurd om de situatie te beoordelen. Uiteindelijk waren de problemen rond halfdrie 's middags verholpen. Sinds drie uur rijden de treinen op dit traject weer volgens schema.

12.47

Geld buitgemaakt bij overval pizzeria

De overvaller die afgelopen nacht toesloeg bij Domino's Pizza aan de Burgemeester Van Hoofflaan in Veldhoven heeft hierbij geld buitgemaakt. Dat maakte de politie vanmiddag bekend. De hoogte van het bedrag laat de politie in het midden. De overvaller en de witte Vespa-scooter waarop hij ervandoor ging, zijn nog altijd spoorloos. Voor zover bekend raakte er bij de overval, waarbij met een mes werd gedreigd, niemand gewond.

12.16

Huis in Eindhoven drie maanden dicht

Een huis aan de Miles Davislaan in Eindhoven is gisteren door de burgemeester drie maanden gesloten. De garage van dit huis was ingericht voor de productie van de softdrugs. Dit werd ontdekt toen daar een tijdje geleden brand woedde. Volgens de gemeente was er sprake van ernstig gevaar.

11.21

Geen treinen tussen Boxtel en Tilburg

Tussen Boxtel en Tilburg reden van elf uur tot halftwaalf geen treinen vanwege iemand op het spoor. De NS hield er rekening mee dat de treinen pas rond twaalf uur 's middags hier weer volgens schema zouden rijden, maar dit was al wat eerder het geval.

11.17

Onderzoek naar fraude bij export kippenvlees

Een bedrijf in Brabant wordt ervan verdacht te frauderen met officiële laadbrieven bij de export van kippenvlees naar Afrika. Hierbij zou het bedrijf volgens de NVWA samenwerken met een bedrijf in de provincie Zeeland. Maandag heeft de NVWA onderzoek bij beide bedrijven gedaan. Rechercheurs hebben bedrijfsadministratie in beslag genomen. Deze vorm van fraude is een risico voor de voedselveiligheid, benadrukt de NVWA. Ook is er sprake van oneerlijke concurrentie.

LEES OOK: Onderzoek naar fraude bij export kippenvlees

10.04

Verdachte situatie in Vinkel

Bewoners van de Van Rijckevorselweg in Vinkel keken gisteren vreemd op van twee mensen die het erf bij verschillende huizen op kwamen lopen. Toen de bewoners de twee hierop aanspraken, gingen zij ervandoor. Hiermee is zeer waarschijnlijk een inbraak voorkomen, laat de politie weten. De verdachten reden weg in een zwarte Citroen C5, met het kenteken 17-SG-RS. "Mocht deze auto nog gezien worden in de wijk, dan krijgen buurtbewoners het advies direct 112 te bellen.

09.59 - Drugs in loods Bosschenhoofd
In een loods aan de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd is gisteren door de politie ruim vierduizend liter drugsafval gevonden en zo'n 250 kilogram aan grondstoffen voor de productie van synthetische drugs. Daarnaast lag in de loods zo’n 53 kilo aan henneptoppen, drie kilogram hasj en 6,5 kilogram snoep met THC erin. Alles is in beslag genomen en wordt vernietigd.

LEES OOK: Grote drugsvondst in een loods in Bosschenhoofd

Foto: politie
Foto: politie
Foto: politie
Foto: politie
09.16

Kettingbotsing op N69 bij Valkenswaard

Drie auto's zijn vanochtend op elkaar gebotst op de N69 in Valkenswaard. Dit gebeurde tussen Borkel en België. Een automobilist reed daar achterop een andere auto. Die schoot weer door naar een andere auto. Een van de auto's belandde aan de andere kant van de weg in de berm, precies voor een fietspad. Deze bestuurder is nagekeken in een ambulance.

Bij de kettingbotsing op de N69 waren drie auto's betrokken (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Bij de kettingbotsing op de N69 waren drie auto's betrokken (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De kettingbotsing vond plaats op de N69 tussen Borkel en België (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De kettingbotsing vond plaats op de N69 tussen Borkel en België (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
08.35

Vermiste man dood gevonden

De 55-jarige Roosendaler die sinds zondag werd vermist is dood teruggevonden. Dat maakte de politie vanochtend bekend. De man was het laatst gezien toen hij thuis vertrok met zijn auto, een lichtblauwe Hyundia Getz. Zijn familie maakte zich zorgen omdat hij de laatste tijd depressief was.

07.15

File op A58 door vrachtwagen met lekke band

Op de A58 van Bergen op Zoom richting Breda stond vanochtend bij Etten-Leur een vrachtwagen met een lekke band. De rechter rijstrook werd daarop afgesloten. Het verkeer richting Breda werd omgeleid over de A17 en de A16. Automobilisten moesten rond kwart voor acht 's ochtends rekening houden met een uur vertraging. Op dat moment stond er een tien kilometer lange file vanaf Rucphen. Sinds kwart over acht zijn de problemen hier verleden tijd.

06.25

Huisraad gedumpt langs snelweg

Op de A2 bij knooppunt Ekkersweijer in Best is maandagavond een flinke hoeveelheid huisraad gevonden. Onder een viaduct lagen in de berm onder meer een kast, een koffer en hout. De spullen zijn in beslag genomen door een inspecteur van Rijkswaterstaat.

foto: Weginspecteur Robert.
foto: Weginspecteur Robert.
foto: Weginspecteur Robert.
foto: Weginspecteur Robert.
05.50

Aanslag met zwaar vuurwerk bij huis in Eindhoven

Bij een huis aan de Antwerpenlaan in Eindhoven is afgelopen nacht een explosie geweest. Het ging om zwaar vuurwerk. De vooruit van het huis volledig gesneuveld. Op het moment van de aanslag waren een man en een 16-jarig meisje in het huis aanwezig. Zij is niet gewond geraakt, meldt de politie. Vorige maand werd een huis op de hoek van dezelfde straat beschoten. Of er een verband is tussen de twee aanslagen is onduidelijk. De politie doet onderzoek.

LEES OOK: Explosief gaat af bij huis, tweede aanslag in een maand tijd

Het huis in Eindhoven waar vannacht een explosief afging (Foto: SQ Vision).
Het huis in Eindhoven waar vannacht een explosief afging (Foto: SQ Vision).
foto: SQ Vision.
foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
22.40

Gewapende overval op pizzazaak

Een gewapende overvaller heeft gisteravond rond tien uur toegeslagen bij Domino's Pizza aan de Burgemeester Van Hoofflaan in Veldhoven. De overvaller bedreigde een medewerker met een mes. Onduidelijk is of hij iets heeft buitgemaakt. Voor zover bekend raakte er bij de overval niemand gewond. De overvaller is er op een witte Vespa-scooter vandoor gegaan. Hij droeg een donkere jas met een lichte bontkraag.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
Foto: Rico Vogels / SQ Vision.
23.14

Auto belandt in weiland

Een auto is gisteravond van de Hapseweg bij Oeffelt geraakt en in een weiland terechtgekomen. De bestuurder is door een ambulanceteam onderzocht en is naar een ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. Er was geen ander verkeer bij betrokken.

De auto belandde op een weiland langs de Hapseweg bij Oeffelt (foto: SK-Media).
De auto belandde op een weiland langs de Hapseweg bij Oeffelt (foto: SK-Media).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.