Video

Beloning van 15.000 euro voor gouden tip in moordzaak Peter van Dongen

2 oktober 2023 om 17:35 • Aangepast 13 oktober 2023 om 02:07
nl
Justitie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot oplossing van de moord op Peter van Dongen. De man van 68 uit Breda werd vorig jaar mei zwaargewond gevonden in Helvoirt. Een kleine week later overleed hij. Inmiddels zijn vier verdachten opgepakt, maar de zaak zelf is nog niet opgehelderd.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het nieuws over de beloning is maandag bekendgemaakt in Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van justitie, politie en Omroep Brabant. In de uitzending wordt ook verteld dat de recherche een anonieme brief heeft gekregen. Hierin staat volgens de politie ‘interessante' en 'echt belangrijke informatie’ die ‘enorm kan helpen’. De politie wil in contact komen met degene die de brief heeft geschreven. Mensen die meer weten en dit nog niet durfden te vertellen, kunnen contact opnemen met het team Bijzondere Getuigen van de politie en wel op 088-6617734.

Neergeschoten
Peter van Dongen werd op 20 mei vorig jaar zwaargewond gevonden op een bospad in het buitengebied van Helvoirt. Een kleine week later overleed hij aan zijn verwondingen. Hij bleek te zijn neergeschoten. Wat er aan zijn gewelddadige dood voorafging, is nog altijd een raadsel.

De politie bezig met onderzoek, direct nadat Peter van Dongen was gevonden (foto: Bureau Brabant).
De politie bezig met onderzoek, direct nadat Peter van Dongen was gevonden (foto: Bureau Brabant).

Twee mannen van 20 en 24 uit Waalwijk en een man van 37 uit Waspik werden opgepakt. Zij zijn inmiddels vrijgelaten. Een man van achttien, die vorige week werd aangehouden in Drunen, zit nog wel vast.

Meer onderzoek
Afgelopen weekend deed de politie verder onderzoek op twee plekken: rond landbouwgebied de Margriet in Helvoirt en bij de roeivijver aan de Duinweg in Drunen. Ongeveer twintig specialisten waren er met prikstokken en metaaldetectors in de weer.

Een arrestatieteam pakte de man van achttien vorige week op in Drunen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!