Video

Bewoners geschokt door vuurwerkbom: 'Dit had heel anders kunnen aflopen'

3 oktober om 10:22 • Aangepast 13 oktober om 02:04
nl
De bewoners van het huis aan de Antwerpenlaan in Eindhoven zijn hevig geschrokken van de explosie bij hun huis maandagavond. Terwijl de vader en zijn 16-jarige dochter thuis waren, werd er zwaar vuurwerk tot ontploffing gebracht. Die knal was zo hard dat de ramen eruit geblazen werden. "Het had heel anders kunnen aflopen", zegt de 47-jarige vader beduusd.
Profielfoto van Rochelle MoesProfielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Hij was maandagavond alleen thuis met zijn dochter. Zijn vrouw en twee andere kinderen waren de hort op. Om half twaalf 's avonds hoorden ze ineens een harde knal. Een explosief blies alle ruiten uit de gevel. "Ik zat twee minuten van tevoren nog op de bank bij het raam en was net opgestaan", zegt de man. "Dit had heel anders kunnen aflopen."

"We weten echt niet wie onze vijanden zijn."

Ook de rest van de buurt schrok van de explosie. Een buurman van een paar huizen verderop: “Het was zo’n ongelofelijke knal. Ik ben marinier geweest, dus ik schrik niet zo gauw. Maar dit was gewoon een bom!” Buurtbewoners willen anoniem blijven, uit angst voor de bewoners van het getroffen huis.

Het is het tweede voorval in een maand tijd in de wijk. Begin september werd een andere woning op de hoek beschoten. De bewoners begrijpen niet waarom zij deze keer het doelwit zijn. "We weten echt niet wie onze vijanden zijn", besluit de man.

De buren balen dat het nu weer raak is. “Vorige keer heb ik nog een kogelhuls op straat gevonden toen dat huis beschoten is", zegt de buurman van even verderop. “Het is bizar! Echt bizar!", zegt de overbuurvrouw. "We waren al enorm geschrokken na de beschieting van dat andere huis. En nu dit weer."

LEES OOK: Explosief gaat af bij huis, tweede aanslag in een maand tijd

Het onderzoek na de aanslag:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!