NAC maakt excuses voor wangedrag supporter tegen Kevin van Veen

9 oktober 2023 om 20:29 • Aangepast 20 oktober 2023 om 02:03
nl
Voetbalclub NAC heeft excuses gemaakt bij FC Groningen en zal 'passende maatregelen' nemen tegen een supporter die vrijdag over de schreef ging richting Groningen-speler Kevin van Veen. Dat meldt de voetbalclub na onderzoek naar de wedstrijd van vrijdag.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Al na zestien seconden kreeg de voetballer van Groningen bij de cornervlag iets toegewenst door twee supporters. Volgens NAC is niet precies te duiden wat er is gezegd. Maar het is voor de club wel duidelijk dat die verwensingen de reden zijn dat Van Veen later na een doelpunt provocerend heeft gejuicht richting supporters.

De wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie moest na het provocerende juichen van Van Veen tijdelijk worden stilgelegd. Van Veen kreeg plastic bekers naar zijn hoofd.

"Er staan volwassen mannen daar en die wensen mijn ongeboren dochter het k-woord toe."

Hij verklaarde zijn reactie na afloop bij ESPN: "Ik hou van emotie en gedrevenheid, maar er staan volwassen mannen daar en die wensen mijn ongeboren dochter het k-woord toe. Ik reageerde misschien overdreven, maar wel op een menselijke manier. Er is een grens, ook voor een voetballer."

Na het bekijken van de beelden concludeert NAC ook dat een supporter een gebaar heeft gemaakt naar Van Veen 'dat alle perken te buiten gaat', op het moment dat Van Veen gewisseld werd.

NAC zegt de dader in beeld te hebben en treft passende maatregelen. "Dit gedrag hoort niet thuis in ons stadion. We hebben hiervoor ook onze excuses gemaakt bij FC Groningen", aldus NAC. Van Veen overweegt aangifte te doen.

"In tegenstelling tot wat in sommige media gemeld werd, betreft het ongenoegen van Van Veen een individuele actie van twee supporters."

LEES OOK: Voetballer in de clinch met NAC-fans na ziekteverwensing dochter

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!