Video

Dronken automobilist veroorzaakt ongeluk met 3 gewonden: jaar cel geëist

10 oktober 2023 om 16:23 • Aangepast 18 oktober 2023 om 02:00
nl
De automobilist die november vorig jaar een ernstig ongeluk veroorzaakte op de A65 bij Berkel-Enschot, scheurde op dat moment met 205 kilometer per uur over de snelweg. Dit bleek dinsdag bij de rechtbank in Breda waar de Tilburger (33) terechtstond. Direct na de botsing was al duidelijk geworden dat hij vier keer te veel had gedronken. De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van een jaar. Ook zou de man voor drie jaar zijn rijbewijs moeten inleveren.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde op 1 november vorig jaar, rond tien uur ’s avonds. Bij het ongeluk raakten drie mensen gewond. De slachtoffers waren vrouwen van 26 en 29 uit Venlo en Vlijmen en een man van 55 uit Rosmalen. Ze liepen een hersenschudding op en raakten gewond aan rug of nek. Alle drie hebben hiervan een tijd veel last van gehad.

Ze zaten allemaal in dezelfde auto, die in botsing kwam met de wagen die door de Tilburger werd bestuurd. De veroorzaker reed roekeloos en onoplettend en was volgens het Openbaar Ministerie op de verkeerde weghelft terechtgekomen. Hij raakte zelf niet gewond.

85 kilometer te hard
De Tilburger werd na het ongeluk aangehouden en moest direct zijn rijbewijs inleveren. Op het stuk weg waar het ongeluk gebeurde, geldt een maximumsnelheid van 120 kilometer per uur. De man reed dus 85 kilometer per uur te hard.

Door het ongeluk ontstond een enorme ravage op de snelweg. Brokstukken lagen verspreid over het asfalt. Volgens een 112-correspondent was er op het moment van het ongeluk behoorlijk wat verkeer op de weg. Automobilisten konden de brokstukken maar net ontwijken. De weg was na de botsing nog uren dicht.

Vanwege de ernst van de situatie landde een traumahelikopter op de snelweg. Ook kwamen vijf ambulances, meerdere politiewagens en de brandweer naar de plek van het ongeluk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!