Video

75-jarige vrouw om het leven gebracht: verdachte (31) zat in GGZ-instelling

15 oktober 2023 om 16:13 • Aangepast 27 oktober 2023 om 02:00
nl
De 31-jarige verdachte die is opgepakt na de dood van een 75-jarige vrouw, zat in een GGZ-instelling op Landgoed Vrederust in Halsteren. Volgens de politie lijkt het erop dat de verdachte en het slachtoffer, dat ook in Halsteren woonde, elkaar niet kenden. De ingang van het terrein van de instelling waar de verdachte verbleef, ligt op een paar honderd meter afstand van het plek waar het lichaam van de vrouw is gevonden. "Toen we bij de instelling aankwamen, was de verdachte net vertrokken", laat de politie weten.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

"Het personeel is geschokt na de dood van de 75-jarige vrouw. Het is een dramatisch verhaal. Je wilt niet dat dit gebeurt", zegt Lars Walder namens GGZ Westelijk Noord-Brabant. Waarom de man verbleef bij GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB), wordt voor zijn privacy niet bekendgemaakt. "We kunnen niets specifieks zeggen over de cliënt zelf", geeft Walder aan.

De GGZ-instelling in Halsteren is de hoofdvestiging van GGZ WNB. Er worden mensen geholpen met psychiatrische problemen, maar bijvoorbeeld ook met ADHD, een drugsverslaving, autisme of eetproblemen.

De politie kwam de 31-jarige man vrijdagavond op het spoor. "We hebben direct actie ondernomen en zijn toen naar de instelling gegaan", vertelt politiewoordvoerder Alwin Don. "Toen we daar aankwamen, was de verdachte net vertrokken. Hij was dus nog niet aangemeld als vermist."

Zoektocht in Amsterdam
De politie zocht onder anderen bij familieleden in Amsterdam, omdat er een vermoeden was dat de verdachte daar vrijdagavond naartoe was gegaan. Uiteindelijk werd de man zaterdagmiddag rond half vijf op straat in Amsterdam gearresteerd.

"Het lijkt er niet op dat de verdachte en het 75-jarige slachtoffer uit Halsteren elkaar kenden", zegt de woordvoerder. "Het was best een moeilijk onderzoek, omdat we met een slachtoffer in een bosgebied werden geconfronteerd en alle scenario’s open lagen."

Bijeenkomst voor het personeel
Maandag is een bijeenkomst gepland voor het GGZ-personeel. "Het zit hier in het DNA van de mens om voor elkaar te zorgen. Dus de aandacht en nazorg is er zeker en die zal er zeker ook zijn in de komende periode", zegt woordvoerder Walder.

"Dit wil niemand. Je wilt niet dat dit gebeurt. We willen ook weten hoe dit heeft kunnen gebeuren. Hier gaan we mee aan de slag. Hoe dit onderzocht gaat worden, weet ik nog niet."

Nabestaanden van het slachtoffer hebben inmiddels contact gehad met Namens de Familie, dat vaker wordt ingeschakeld om hulp te bieden bij het omgaan met de media. "Het belangrijkste wat de nabestaanden nu willen, is rust om alles wat op hen afkomt, zo goed mogelijk te verwerken", zo laat woordvoerder Jeroen Baardemans uit Breda weten.

In deze video legt misdaadverslaggever Willem-Jan Joachems uit wat we tot nu toe weten over de dood van de vrouw:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!